IT-bransjens favorittdrikk er faktisk sunt

IT-folk er kjent for å drikke mye kaffe og det forebygger faktisk en type kreft, hevder nye tall.

IT-bransjens favorittdrikk er faktisk sunt

IT-bransjen er kjent for sitt høye kaffeforbruk og kaffe har vært mye studert uten at man har klart å finne noen klare negative effekter.

Nå viser et samle-studie at det faktisk kan være sunt. Kaffe redusere risikoen for leverkreft, viser et studie fra espessoens hjemland, Italia.

Studiet skal offentliggjøres i august-nummeret av Hepatology, det vitenskapelige tidsskriftet medlemsbladet til American Association for the Study of Liver Diseases.

Leverkreft er en krefttype som det kanskje ikke har vært så mye fokus på, men det er delvis på grunn av manglende behandlingsformer. Og leverkreft er den tredje dødeligiste kreftformen i verden, etter lunge og magekreft, skriver Tech News Watch.

Vanligvis viser inntaktet av forskjellige komplekse substanser økt risiko for kreft, men det italienske studiet viser en 41 prosent reduksjon i risikoen for kreft for de som drikker kaffe sammenlignet med de som aldri drikker kaffe.

Det italienske studiet, gjort ved Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri i Milano, har samlet inn og sammenfattet data fra 11 studier i Sør-Europa og Japan.

Her kan du lese et sammendrag av studiet.

Les mer om: