IT-budsjettene øker i Europa

Europas næringsliv vil for første gang på snart tre år øke sine IT-budsjetter, spår IDC.

Europas næringsliv vil for første gang på snart tre år øke sine IT-budsjetter, spår IDC.

Næringslivets IT-budsjetter er i ferd med å ta seg opp. Det skjer etter snart tre år med fall og sviktende salg i IT-markedet. Nå viser nye prognoser fra analyseselskapet IDC at næringslivets pengebruk på IT vil stige med 3,9 prosent i 2004 i Europa.

Tjenesteutsetting (outsourcing) vil være en viktig drivkraft i utviklingen, mener IDC.

– Selskaper fortsetter å søke måter å outsource virksomhet for å kutte IT-kostnadene sine. Det fører til økt konkurranse og vil presse marginene i kontraktsprosessen, skriver IDC i en ny rapport.

Ny optimisme i IT-markedet er i ferd med å gi utslag i IT-budsjettene, selv om IT-kjøperne fortsatt er forsiktige.

– Selskapene er i ferd med å kjenne seg mer selvsikre. Den nye optimismen hjelper til med å gi økt etterspørsel og budsjettøkninger, selv om IT-kjøperne fortsatt er forsiktige, sier analytiker Elsa Opitz i IDC..

    Les også:

IDC mener det er programvaredelen som vil vokse mest, og det anslås en vekst på 5,6 prosent, drevet av et robust infrastruktursalg, blant annet innenfor alle sikkerhetsområder.

Analyseselskapet mener det totale maskinvaresalget vil øke med 4,0 prosent, selv om fortsatt prisnedgang på produktene vil dempe inntektsveksten noe. Servicemarkedet vil vokse med 3,1 prosent, mener IDC.

Til toppen