KARRIERE

IT-gründere vinner pris for verdiskapning

Operagründerne Jon S. von Tetchner og Geir Ivarsøy vant pris av Ernst & Young for verdiskapende tjenester.

30. nov. 2005 - 11:15

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. Hensikten er å synliggjøre og motivere til vekst og nyskaping, og sette fokus på vekstskapere og vekstselskaper.

Programmet ble startet i USA i 1986 og blir nå arrangert i 115 byer i 35 land.

Blant en rekke næringsbedrifter, har også IT-bransjen denne gangen utmerket seg.

Opera-gründerne Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy som grunnla Opera Software ASA i 1995 vant i går prisen på beste tjenester som kan benyttes på de fleste plattformer.

Juryen mener Tetzchner og Ivarsøy er utpreget nytenkende, med klare ambisjoner om vekst. Selskapet søker kontinuerlig forbedringer og hele 150 av selskapets 250 ansatte jobber med produktutvikling.

Juryens begrunnelse for å tildele Tetzchner og Ivarsøy prisen:

Med utgangspunkt i et forskningsprosjekt hos Telenor ble Opera Software ASA dannet i 1995, med formål å utvikle høykvalitetsnettlesere for et bredt spekter av plattformer, operativsystemer og internettprodukter. Vekstskaperne har klart å omsette ideen om ”den beste internetopplevelsen” til realitet og business. Fra det første produktet, en nettleser for PC, der de utfordret giganten Microsoft, er de nå ledende i verden på nettleser for mobiltelefoner, og har i tillegg utviklet løsninger for en rekke andre enheter.

Juryen mener at deres historie er som et norsk eventyr! De har bygget opp selskapet fra bunnen. De gikk inn i et meget tøft marked, med hadde tro på egne ideer og at de ved å lage bedre produkter enn konkurrentene kunne bli en viktig aktør på markedet.

Juryen fremhever at Tetzchner og Ivarsøy har personlige visjoner og evne til å sette disse om til verdier.

Mamut-gründer Eilert G. Hanoa ble i tillegg kåret til årets Young Entrepreneur.

Hanoa mottok prisen av Torstein Hokholt, administrerende direktør i Ernst & Young Norge som begrunnet utmerkelsen:

Eilert G. Hanoa har tross sin unge alder på 35 år, rukket å etablere seg som en respektert bedriftsleder og vekstskaper. Hanoa har kombinert interesse og kompetanse innen økonomi og programvare, og blitt Norges største aktør innen økonomisk software for SMB markedet. Han har stor respekt i bransjen, og bidrar ofte i samfunnsdebatten på dette området. Fra starten i 1994 har han utviklet Mamut ASA til å bli en internasjonal virksomhet med rundt 170 ansatte, som ble notert på Oslo Børs i mai 2004.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year arrangeres i Norge av Ernst & Young i nært samarbeid med Fokus Bank, Handelshøyskolen BI og Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.