KARRIERE

IT-ledige under viktig grenseverdi

Ifølge Aetat har tallet på IT-ledige krøpet under en viktig psykologisk grense.

Det har vært en kraftig nedgang i arbeidsledigheten i IT-bransjen helt fra november i fjor. Ledigheten falt med rundt 10 prosent i vårmånedene og flatet ut til mellom syv og åtte prosent i juni og juli sammenlignet med samme måneder året før.

I september i år var det 2.100 arbeidsledige IT-folk, som er 262 færre enn september i fjor.

Ferske tall fra november-måned viser at ledighetstallet endelig har sunket til under 2.000. Bare 1.895 var registerert ledige i november, som er ni prosent lavere enn i fjor.

—November har generelt lavere ledighet enn andre måneder, men det er gledelig at det likevel er ni prosent lavere enn i fjor, sier analyedirektør Stein Langeland til digi.no.

Han advarer mot å sammenligne måned for måned ettersom det vil være sesongmessige variasjoner med tilfeldige svingninger. Arbeidsledigheten vil for eksempel være naturlig høy i august med mange nyutdannede som melder seg som ledig.

IT-bransjen er blant de bransjer som har hatt størst nedgang med mellom ni til tolv prosent nedgang avhengig av om det er dataingeniører, systemutviklere eller programvareutviklere.

Til sammenligning var det fire prosent nedgang i det totale arbeidsmarkedet.

Industriarbeidere er den gruppen som har hatt størst nedgang med 21 prosent, etterfulgt av bygg og anlegg med 12 prosent.

Stillingsannonser på IT-jobber økte med 356 stillinger i november, det er 30 prosent flere enn i fjor.

- I november i fjor var jeg intervjuet på Dagsrevyen på Steria som da kunne fortelelle om mange nye oppdrag. Trenden har holdt seg tydelig siden da, med en jevn nedgang i ledigheten, forteller Langeland.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.