IT-marked i fritt fall

Oslo Børs' IT-indeks stupte fredag, etter sterkt fall på de amerikanske børsene. - Det er historisk at indeksen svinger så mye, sier en analytiker til digi.

Oslo Børs' IT-indeks stupte fredag, etter sterkt fall på de amerikanske børsene. - Det er historisk at indeksen svinger så mye, sier en analytiker til digi.

Markedet har svingt kraftig den siste tiden, og fredag opplevde man igjen at markedet stupte - nok en gang etter at de amerikanske indeksene dagen før falt med godt og vel halvannen prosent.

IT-selskapene på Oslo børs merket svingningene sterkest, og IT-indeksen viste et fall på 27,4 da Oslo børs stengte fredag Den siste timen steg indeksen jevnt etter et lavmål nesten 50 poeng under avslutningen torsdag.

Klokken 15:30 var det ingen av IT-selskapene som hadde vist fremgang, og en av aksjene som fikk gjennomgå var NetCom ASA. Mobiloperatørselskapet hadde da falt fra en foreløpig toppnotering på 114 kroner ned til 110 kroner.

Også Tandberg Data reagerte på svingningene, og hadde fram til klokka fire fredag ettermiddag falt med syv kroner til 192 kroner. Kursen holdt seg stabil den siste timen da IT-indeksen tok seg noe opp igjen.

- Aksjen har den siste tiden hatt en solid oppgang, og jeg tror det kan ta en viss tid før aksjen stabiliserer seg på ett nytt nivå, sier en analytiker til digi.no.

Generelt virker det som om det er stor uenighet om hvor markedet skal ligge, sier analytikeren, som omtaler tendensene den siste tiden som "skumle".

Målt i antall kroner falt bobleaksjen Opticom mest på Oslo børs fredag - ned med 11 kroner til 143 kroner. SuperOffice ble også en av taperne med en nedgang på 4,35 prosent til en aksjekurs på 23 kroner.

Santech (SMG) var det eneste IT-selskapet som viste framgang på børsen den siste arbeidsdagen i uke 34. Oppgangen var imidlertid beskjeden - opp 20 øre til 20,20 kroner. I underkant av 500.000 SMG-aksjer hadde ved børsens stengetid klokken fem skiftet eier.

Til toppen