BEDRIFTSTEKNOLOGI

IT-miljøene støtter kritikken

Kommentarer fra folk i IT-miljøene, viser at man er godt fornøyd med tilvirkerorganisasjonenes innspill vedrørende næringsrettet IT-plan som ble lagt fram igår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 1997 - 16:37

Gro Gregersen, fagkonsulent hos Den Norske Dataforening (DND), sier til digi.no at det virker som organisasjonene bak innspillet har gjort et grundig arbeid og at innspillet tar opp mange viktige temaer. Hun forteller at det var kun rene tilvirkerorganisasjoner som ble invitert til å bidra til innspillet, noe som dermed utelukker DND som også er en interesseforening for IT-brukere.

- Vi har likevel hatt en dialog med gruppen, men de har for en stor del holdt kortene sine tett av frykt for lekkasjer til pressen. DND har selv komponert et eget innspill som ble sendt til Nærings- og handelsdepartementet tidligere i august, forteller Gregersen.

I dette innspillet legger også DND vekt på saker som økt utdanningskapasitet innen IT-fag og stimulering til medeierskap for alle ansatte i en bedrift, men trekker også fram ønsker om å gjøre Norges IT-satsing mer synlig internasjonalt. DND mener at IT bør være Norges neste "man on the moon project" etter oljesatsingen, og synes Fornebu-prosjektet har interessante ambisjoner.

Arne Laukholm, IT-direktør ved Universitet i Oslo, sier til digi.no at mye av det som mange vil oppfatte som sommel fra myndighetenes side i forbindelse med IT-prosjekter, skyldes naturlige forsinkelser.

- Det tar for eksempel en viss tid å skaffe lokaler og personell.

Laukholm har mottatt innspillet som ble distribuert i går, men på bakgrunn av det han har lest i avisene, tviler han på at det å flytte ansvaret for IKT til Nærings- og handelsdepartementet vil utgjøre noen stor forskjell når det gjelder å få fortgang i prosjektene.

- De naturlige forsinkelsene vil likevel være der, sier han.

Laukholm stiller seg likevel positiv til det avisene har gjengitt, men ønsker ikke å uttale seg videre om et dokument han ikke har lest.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.