RESULTATERFINANS

IT-nedgangen varer minst ut året

Forrester har revidert sine prognoser for 2009 til det verre.

1. juli 2009 - 09:08

Analyseselskapet Forrester Research har revidert sine prognoser for det globale IT-markedet – både varer og tjenester – i 2009, i rapporten US And Global IT Market Outlook: Q2 2009.

I januar i år spådde Forrester en nedgang på 3 prosent. Nå konstaterer analytikerne at de var overoptimistiske: Den reviderte prognosen lyder på en nedgang på 10,6 prosent, målt i amerikanske dollar.

Nedgangen på det amerikanske IT-markedet i 2009 er nå anslått til 5,1 prosent, mot 3,1 prosent i den tidligere prognosen.

Revideringen er gjort med utgangspunkt i det store fallet i bedrifters IT-investeringer i første kvartal, heter det.

Om utviklingen på det amerikanske markedet sier analytiker Andrew Bartels at det store fallet i første kvartal kan virke skremmende, men at det faktisk må tolkes positivt: Det innebærer at oppsvingen blir kraftigere enn opprinnelig ventet, og at den vil komme tidligere.

– Vi tror amerikanske IT-investeringer vil begynne å øke igjen i fjerde kvartal, etter hvert som bedriftene innser at de overreagerte i første kvartal, sier Bartels.

Situasjonen i Europa og Asia er ifølge Bartels langt mer alvorlig enn i USA: Svikten er større, og en oppsving kan først ventes i løpet av første halvår 2010.

Den globale nedgangen på 10,6 prosent i prognosen for 2009 fordeler seg slik på de ulike segmentene i IT-markedet: datautstyr ned 13,5 prosent, kommunikasjonsutstyr ned 12,4 prosent, programvare ned 8,2 prosent, konsulent og outsourcing ned 8,6 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.