IT-oppsagte kan bli vinnere

Mange «sluttpakkeofre» går til langt bedre tilbud.

IT-oppsagte kan bli vinnere

Mange «sluttpakkeofre» går til langt bedre tilbud.

Akkurat som i forrige nedgangsperiode i IT-bransjen i 2001 til 2003, opplever mange nå at bedrifter må stramme inn og ansatte får tilbud om sluttpakke.

- Å miste jobben er ikke nødvendigvis en katastrofe. Vi har sett mange eksempler på at sluttpakken i realiteten blir en startpakke, sier Ann-Charlotte Huitfeldt i Medvind Personal til Dagens Næringsliv.

Hun peker på at 60 prosent beholder sin gamle lønn eller går opp i lønn når de får ny arbeidsgiver. Mange får ny giv og trives bedre i sin nye jobb.

Dette erfarte også Katharina Vestbø som hadde vært i permisjon i ett år etter å ha født tvillinger.

På grunn av omorganiseringer i IT-selskapet Inmeta, skulle stillingen som markedskoordinator kuttes. Hun tok imot tilbudet om sluttpakke på seks måneder 2. april, og var på plass 2. juni i ny og bedre betalt jobb, nærmere hjemmet, skriver Dagens Næringsliv.

Inmeta var lenge en av børsens minste IT-selskaper med spesialisering på salg av programvarelisenser fra Microsoft og andre store internasjonale programvareleverandører.

Selskapet har brukt det som utgangspunkt til å bygge opp ett større selskap som også leverer konsulenttjenester. Etter å ha avviklet datterselskapet Inmeta Solutions i fjor sommer, står konsernet igjen meg Inmeta Licensing og Inmeta Consulting som sine satsningsområder.

Til toppen