RESULTATERFINANS

IT-personell sørget for vekst

Bemanningsselskapet Xtra personell med rekordomsetning takket være IT-arbeid.

Adm. direktør Kristian Fæste i bemanningsselskapet Xtra personell, lever godt på å leie ut IT-kompetanse.
Adm. direktør Kristian Fæste i bemanningsselskapet Xtra personell, lever godt på å leie ut IT-kompetanse.
10. aug. 2011 - 13:08

En omsetningsvekst på 26 prosent i første halvår 2011, sammenlignet med samme periode i fjor, sørget for at Xtra personell kunne notere seg den høyeste omsetningen i selskapets 16 år lange historie.

Rundt halvparten av omsetningen kommer fra IT-markedet, som bidro mest til veksten. Halvparten av veksten kommer organisk, mens resten kan tilskrives oppkjøp det norske selskapet har foretatt.

Omsetningen endte på 319 millioner kroner i årets første halvår mot første halvår i 2010, mens resultatet steg med 2 prosent til 9,8 millioner kroner i samme periode.

- Veksten består av omlag halvparten organisk vekst i eksisterende virksomhet og halvparten i effekter av oppkjøp av det svenske IT-bemanningsselskapet PEAK-IT. Utviklingen er i tråd med vår strategi om å bli et ledende skandinavisk selskap innen kompetansekrevende bemanning, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Til digi.no forteller Fæste at det er takket være vekst i markedet for IT-tjenester som har bidratt mest til den organiske omsetningsveksten. Ifølge Fæste har selskapet en markedsandel innen bemanningstjenester i IT-området på mellom 25 og 30 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.