IT-selskaper kuttet kostnader for 1,8 milliarder

De norske børsnoterte IT-selskapene kuttet driftskostnader for 1,8 milliarder kroner ifjor. Driftskostnadene var syv prosent lavere enn i 2002, men nå er trolig bunnen nådd, skriver dn.no.

De 33 IT-selskapene på Oslo Børs bokførte driftskostnader på 22,5 milliarder kroner i 2003. Året før var tilsvarende kostnader 24,3 milliarder kroner, ifølge dn.no.

Det betyr at it-sektoren på børsen kuttet driftskostnader med rundt 1,8 milliarder kroner ifjor, tilsvarende en nedgang på syv prosent fra året før. Det er også en viktig årsak til den kraftige resultatbedringen for bransjen i fjor.

Analytiker Morten Sundstø i Alfred Berg tror ikke det er noe særlig mer å kutte. Men selv om han har registrert at det ansettes endel folk i it-næringen nå, spesielt i konsulentbransjen, venter han ikke noe rush av ansettelser.

- Jeg tror ikke det kommer noe veldig rush. Mange av selskapene har endret forretningsmodellen sin. Mye er blitt outsourcet av funksjoner og produksjon, og dermed blir det ikke den samme oppbyggingen som man hadde på toppen, sier Sundstø til dn.no.

Les mer om:
;