Abonner
AI

Italia oppretter fond til arbeidere som mister oppgaver til AI

Mange eksperter sier at nye forskrifter er nødvendige for å styre kunstig intelligens (AI) på grunn av dens potensielle innvirkning på nasjonal sikkerhet og utdanning, så vel som arbeidsplasser.

Roboten Marty vasker gulvet i et supermarked i Harrisburg i delstaten Pennsylvania. Automatisering og AI gjør at stadig flere arbeidsoppgaver kan bli overflødige, og i en rapport fra 2019 fra Brooker Institute blir det sagt at nesten 36 millioner amerikanere har en jobb som har høy risiko for å bli erstattet av teknologi.
Roboten Marty vasker gulvet i et supermarked i Harrisburg i delstaten Pennsylvania. Automatisering og AI gjør at stadig flere arbeidsoppgaver kan bli overflødige, og i en rapport fra 2019 fra Brooker Institute blir det sagt at nesten 36 millioner amerikanere har en jobb som har høy risiko for å bli erstattet av teknologi. Matt Rourke

Mandag denne uken øremerket Italia 30 millioner euro, rundt 350 millioner kroner, som skal hjelpe arbeidstakere i yrkesgrupper som har oppgaver som er mest utsatt for digitale fremskritt innen for automatisering og AI.