ITavisen.no halverer redaksjonsstaben

Norske ITavisen.no har halvert den redaksjonelle staben og sitter igjen med bare tre redaksonelle medarbeidere. Samtidig bytter publikasjonen redaktør.

Norske ITavisen.no har halvert den redaksjonelle staben og sitter igjen med bare tre redaksonelle medarbeidere. Samtidig bytter publikasjonen redaktør.

Arnt Sommerlund slutter som ansvarlig redaktør for IT Media AS. Grunnen til dette er harde økonomiske grep som tas i organisasjonen. Etterfølgeren er nyansatte Tore Neset, som kom fra Dagbladet tidligere i år.

ITavisen.no har kjempet en hard kamp mot annonsemarkedet den siste tiden og må i likhet med mange andre stramme livreima for å overleve.

Av de 11 ansatte i selskapet er det åtte igjen, opplyser ITavisen.

- Dette medfører at den redaksjonelle staben vil være på tre personer, sier Tore Neset til digitoday.no. Neset kom fra Dagbladet tidligere i år, og får nå i oppgave å redde selskapet.

- Slik som bunnlinja ser ut nå, så ser det greit ut. Med de kuttene vi har gjort, er det tatt høyde for at de harde tidene vil fortsette en stund, sier Neset.

Han mener det er gode sjanser for at ITavisen.no kan fortsette som en nisjeaktør i det norske mediemarkedet.

- Min viktigste oppgave er å lage en avis som gir oss enda flere fornøyde lesere. Det gjør vi best ved å fortsette å skrive spennende nyheter, utføre skikkelige tester og gi nyttige råd, sier Neset i en pressemelding.

Til digitoday.no forteller han at det har vært en meget pen utvikling på brukertallet til nettjenesten den senere tiden.

- Vi vil fortsette å videreutvikle sidene. Det er mange lesere, og responsen tyder på at det er bruk for oss. Jeg går til jobben hver morgen med godt mot, sier Neset til digitoday.no.

Arnt Sommerlund mener det nå var riktig å gi stafettpinnen videre til Neset, som han tror vil gjøre en god jobb med ITavisen videre.

På spørsmål om hvorfor han valgte å gå av som redaktør, svarer Sommerlund at det utfra en personlig totalvurdering var riktig å si stopp nå.

- Jeg har vært i ITavisen i tre år, og det er greit å gå av toget mens det er i full fart, sier han til digitoday.no.

Til toppen