Itegra har gått forbi Komplett

Itegra opplevde solid vekst i fjor, og går forbi Komplett på distribusjon.

Itegra opplevde solid vekst i fjor, og går forbi Komplett på distribusjon.

Itegra gikk inn i 2005 med en solid vekst i ryggen, særlig siste kvartal. Omsetningen vokste med hele 38 prosent, sammenliknet med året før. Det brakte dem opp fra 593 millioner kroner til 822 millioner.

De ligger dermed fremdeles solid bak markedslederne Scribona og SMG, men passerte sin konkurrent Komplett, og deres distribusjonsdel Norek. Norek var klart større i fjor, med 786 millioner i omsetning, men et fall på 26,2 prosent brakte dem ned i 580 millioner i 2004.

På direktesalg i Norge er Komplett likevel klart større enn Itegras søsterselskap MPX, som også eies av Torp Computing Group. Med en omsetning på 766 millioner i fjor er de fremdeles nesten fire ganger strørre enn søster-nettbutikkene MPX og XD, på tross av at disse vokste 30 prosent i fjor, og passerte 200 millioner til sammen.

Driftsresultatet til Itegra ble også godt hevet, fra 7 millioner til 9,5, og resultat før skatt gikk opp fra 4,2 til 7,3 millioner.

- 2004 har vært året hvor vi i sterk grad har fokusert på å tydeliggjøre vår rolle som en bredere distributør av IT-produkter, sier administrerende direktør Ole Vinje i Itegra.

Fra å være nisjedistributør og systemleverandør har Itegra gått mer mot bredden og satser på distribusjon til retail og nettbutikk, Utvalget har kunnet utvides blant annet ved hjelp av distribusjon til den raskt voksende søsterbedriften MPX.no, som nå er nummer to etter Komplett.

Itegra slet i starten av året, og marginene deres er, som for resten av distribusjonsbransjen, heller magre. Gjennom en omstillingsprosess ble virksomheten i Sverige avviklet. Resultatene er nå bedre.

For 2005 er selskapet åpne for stadig nye agenturer. Selskapet regner med å vokse kraftig på TV og hifi, samtidig som fokus må holdes på nøkkelagenturene fra Fujitsu Siemens Computers, Acer og BenQ. System- og nettverksprodukter som Cisco Systems og D-Link viser også gode taker, mener Itegra. De skryter også av gode resultater for sitt eget PC-merke, Cinet.

Til toppen