Itera kjøper marchFIRST

Det børsnoterte konsulentselskapet Itera kjøper marchFIRST Norge. Dermed blir det ingen ting av planene om å lage en konsulentgruppe med globale perspektiv av ruinene etter marchFIRST. Ennå…

Det norske, børsnoterte konsulentselskapet Itera ASA kjøper opp de norske restene etter konkursboet til MarchFIRST Inc, som en gang var verdens største konsulentselskap innenfor Internett og interaktive medier.

MarchFIRST Norge har i dag 35 ansatte etter at selskapet ble skalert noe ned etter konkursen til moderselskapet i USA.


Itera tar over selskapet ved å kjøpe aksjene til 1,2 millioner kroner. Men Pål Roppen, som har vært en ledende figur i forsøkene på å selge de europeiske restene etter marchFIRST, påpeker ovenfor digitoday.no at det er mye risiko i transaksjonen.

- Man må ikke ensidig se på den prisen. Det er mye risiko, og man har enda et sort hull i USA. Vi har prøvd å sikre mest mulig til det norske selskapet, og minst mulig til moderselskapet i USA, sier Roppen til digitoday.no.

Planen var opprinnelig å selge marchFIRST Norge sammen med flere av de europeiske datterselskapene til den norske forretningsmannen John Helle. Avtalene ble underskrevet og alt var i boks, men tirsdag ble det klart at Helles gruppering ikke hadde penger til å gjennomføre transaksjonen.


marchFIRST Norge vil være et selvstendig selskap i Itera-gruppen. Administrerende direktør i marchFIRST i Norge, Odd Martinsen, vil ha samme stilling etter at Itera har kjøpt opp selskapet.


Pål Roppen kommer til å tre inn i konsernledelsen til Itera, med ansvar for den interaktive delen, som ombefatter fem selskaper.

Det svenske kontoret til marchFIRST har ikke lykkes like godt. Selskapet måtte denne uken sende selskapet til skifteretten, ifølge den svenske avisen Ekonomi24.se. marchFIRST i Norge har da også blitt sett på som en rosin i marchFIRST-pølsen, siden veksten ved det norske kontoret har vært mye mer moderat enn ved andre kontor.

Roppen sier til digitoday.no at oppkjøpet fra Itera ikke vil føre til at de globale ambisjonene han hadde er lagt på hyllen.

- Vi har vært ute i verden, og nå vender vi liksom nesen hjemover. Så får vi heller gå ut i verden senere. Men vi har absolutt et globalt perspektiv, sier Roppen til digitoday.no.

Til toppen