BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iterated selger kaos til Progressive

Iterated har inngått en avtale med Progressive Networks om å levere sitt Clear Video konsept til for implementering i Real Video. Den kaosteori-baserte teknologien til Iterated går dermed mot et solid gjennombrudd. Norske investorer står bak.

Eirik Flaa
10. feb. 1997 - 16:45

Iterated Systems har inngått en avtale med Progressive Technology om å levere sin videokomprimeringsteknologi, Clear Video, til Progressive Networks. Iterated som er eid 25 prosent av det Mosvold Farsund kontrollerte investeringsselskapet selskapet Teknoinvest, vil i fremtiden også utvikle et nært samarbeid med Progressive på produktutviklingssiden.

- Det ligger i avtalen at dette blir noe mer enn et tradisjonelt kunde/leverandør forhold. Vi vil også samarbeide på produkt, sier styreformann Åsmund Sløgedal til digi:data. Han legger til at avtalen også vil gi Iterated et skikkelig løft på omsetningssiden.

- Vi har lagt mye tid og penger i utviklingen av Clear Video, og denne avtalen vil øke omsetningen til Iterated betraktelig, sier Sløgedal som ikke vil gå ut med eksakte estimater for utviklingen. Han legger imidlertid til at produktet vil gi god inntjening for selskapet i mange år fremover, ettersom det bygger på såkalt skalerbar teknologi.

- Komprimeringsmodulet tilpasser seg brukeren båndbredde, og det vil derfor ikke bli foreldet dersom båndbreddetilgangen til den enkelte bruker øker, sier Sløgedal som forklarer at teknologien til Clear Video er bygd på såkalt fraktalgeometri.

- Dette er en vitenskap som er hentet fra kaosteori avslutter Sløgedal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.