iToaster kan bli AOL-PC-en

Den Windows-frie lavpris PC-en som Microworkz.com kunngjorde i forrige uke, kan spille en nøkkelrolle i maskinstrategien til verdens største Internett-tilbyder, America Online.

Den Windows-frie lavpris PC-en som Microworkz.com kunngjorde i forrige uke, kan spille en nøkkelrolle i maskinstrategien til verdens største Internett-tilbyder, America Online.

I monopolrettssaken mot Microsoft er det blitt hevdet at America Online (AOL) forberedte å lansere en egen PC til sine nettabonnenter, og at dette bekrefter at alliansen mellom Sun, AOL og Netscape er en svært alvorlig trussel mot Microsoft. Ledelsen i AOL har forklart under ed at dette var ideer som ble løselig diskutert, men siden forkastet.

I forrige uke, under PC Expo i New York, lanserte en liten amerikansk bedrift, Microworkz.com, en PC til 200 dollar (1550 kroner) med en god del innebygget programvare, basert på operativsystemet BeOS. Fredag ble det kjent at toppsjefen i Mikroworkz.com, Rick Latman, har hatt samtaler med ledelsen i AOL. Latman har bekreftet at samtalene dreide seg om å bruke billig PC-en iToaster som utgangspunkt for en spesiell "AOL-boks". Latman har avvist at AOL vil overta Microworkz.com, men ikke muligheten for at AOL investerer i selskapet. AOL har nektet å kommentere sitt forhold til Mikroworkz.com.

Analytikere peker på at AOL allerede har et samarbeid med Sun om en langt mer begrenset Internett-klient, og en avtale med 3Com om en AOL-utgave av lommemaskinen Palm. På den andre siden møter AOL konkurranse fra maskinleverandører som oppretter sine egne Internett-tjenester. Blant disse er Gateway (i USA), Dell (i Europa, USA er varslet om tre måneder) og Compaq. I tillegg har Intel investert i den hollandske Internett-tilbyderen World Online, og ventes å kunngjøre et allianseprogram med Internett-tilbydere denne uka.

Til toppen