ITte til å bli klok på

Mens teknologiselskapene i går fikk det vesentligste av æren for oppgangen på Oslo Børs, må de i dag ta støyten for nedgangen. IT- og skipsaksjene trakk onsdag atter totalindeksen ned under 1500-merket.

Totalindeksen endte til slutt på 1484,43 poeng - en nedgang på 1,41 prosent fra børsslutt i går.

IT-indeksen, som i går bidro til å trekke børsen over 1500-merket, ble onsdag taperindeksen med en nedgang på 3,1 prosent.

Også i Europa var det nedgang over så å si hele fjøla, ikke minst som følge av de skuffende resultatene som ble presentert av endel utenlandske teknoselskaper i går, som Nortel, Lexmark, Razorfish, SGI og Cell.

Amazon og Compaqs sterke resultatpresentasjoner kom helt i bakgrunnen.
Blant taperne på Oslo Børs onsdag er IT-selskapene Software Innovation (ned 9,3 prosent) , Nera (ned 5,13 prosent) og Opticom (ned 4,13 prosent). I et ukesperspektiv er imidlertid alle disse aksjene på opptur, noe du vil se om du klikker på hvert enkelt av de nevnte selskapene.


Heller ikke Tandberg Data, som endte på et overskudd i tredje kvartal på like under millionen - godt over forventingene - fikk noen god behandling av investorene og ble med IT-indeksen ned 4,2 prosent. Merkantildata, en aksje som veier tungt på IT-indeksen, ble med i dragsuget, nærmere bestemt 2,78 prosent. "Konvergensaksjen" Schibsted falt også. Da gikk det bedre for StepStone som etter positiv omtale i Finansavisen la på seg vel åtte prosent.

Alt i alt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs onsdag for omlag 2,2 milliarder kroner.

Til toppen