TWITTER

Jack Dorsey gir seg som Twitter-sjef

Var med på å etablere selskapet for 15 år siden.

Jack Dorsey forlater selskapet han var med på grunnlegge i 2006.
Jack Dorsey forlater selskapet han var med på grunnlegge i 2006. Foto: <a href="https://flickr.com/photos/34389013@N06/44538272181">Mark Warner</a> (CC BY 2.0)
30. nov. 2021 - 08:51

Twitter-gründer Jack Dorsey går av med øyeblikkelig virkning som administrerende direktør for det sosiale mediet.

Teknologidirektør Parag Agrawal tar over, skriver selskapet i en pressemelding.

Agrawal har vært hos Twitter i mer enn et tiår og har fungert som teknologidirektør siden 2017. Han sier han ser fram til å bygge videre på det selskapet har oppnådd under Dorseys ledelse.

– Jeg har bestemt meg for å forlate Twitter fordi jeg tror selskapet er klar til å gå videre fra sine grunnleggerne. Min tillit til Parag som Twitters administrerende direktør er dyp, sier Dorsey blant annet.

Bitcoin-utvinning kan bli enklere og mer tilgjengelig dersom Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey får oppfylt ambisjonene sine.
Les også

Slik skal Twitter-grunnleggeren gjøre det lettere å grave etter bitcoin – for alle

Fikk ideen hos tidligere arbeidsgiver

Han skal ha vært mannen som fikk ideen til Twitter da hans kollega Evan Williams ga ansatte hos nettstedet Odeo to uker til å jobbe med morsomme nye prosjekter, som en måte å bryte opp den daglige rutinen på.

Handelen med Twitter-aksjen ble mandag stanset hos den amerikanske teknologiindeksen Nasdaq som følge av at Jack Dorsey trekker seg. Aksjen, som har gjort det svakt på børsen, spratt opp mer enn 10 prosent da handelen åpnet mandag.

Dorsey vil forbli medlem av styret til hans periode utløper på generalforsamlingen neste år.

Bret Taylor er utnevnt til ny styreleder. Han tar over for Patrick Pichette som vil forbli i styret og fortsatt lede revisjonskomiteen.

(©NTB)

Sjef for Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3), Olav Skard, står på søkerlisten på den ledige jobben som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at Sofie Nystrøm gikk av i desember i 2023.
Les også

Profiltung søkerliste til jobben som NSM-direktør

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.