KARRIERE

Jakter SAP-ekspertise på LinkedIn

Inngår samarbeid om rekruttering blant 45 millioner brukere.

14. aug. 2009 - 11:40

Det har lenge vært stor etterspørsel etter SAP-ekspertise, grunnet et misforhold mellom de mange virksomhetene som har standardisert på SAP og antallet IT-konsulenter med nødvendig erfaring.

SAP estimerte i fjor at det manglet opptil 40.000 SAP-eksperter på verdensbasis. Den norske IT-bransjen er også berørt, med et underskudd på flere hundre SAP-konsulenter.

Digi.no har tidligere skrevet en rekke saker om konsulentselskaper som har måttet takke nei til attraktive oppdrag som følge av mangelen.

Verdens største ERP-leverandør inngår nå et samarbeid med nettjenesten LinkedIn for å bøte på situasjonen.

Gjennom en avtale med nettstedet skal SAPs partnernettverk få adgang til å lete etter talenter som kan rekrutteres gjennom LinkedIns database, ifølge en pressemelding.

Det skal ifølge nettjenesten allerede befinne seg over 140.000 aktive SAP-konsulenter i denne databasen, som til sammen teller over 45 millioner brukere.

Samarbeidet er det første av sitt slag mellom et selskap og LinkedIn, og kommer et drøyt halvår etter at SAP sammen med ulike kapitalfond investerte drøyt 22,7 millioner dollar i nettjenesten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.