BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jens Rughset: - Skrivervik skal utvide, ikke legges ned

Getronics avviser blankt onsdagens oppslag i IT-avisen Computerworld, der det påstås at Skrivervik Data skal legges ned og at Getronics skal trappe ned satsingen på Sun og Unix. - Oppslaget er det reneste tøv. Skrivervik Data skal slett ikke legges ned, tvert i mot, vi skal vokse, sier selskapets toppsjef Jens Rugseth til digi.no.

Øystein Kvistad
15. sep. 1999 - 15:35

"Skrivervik Data har i mange år vært en tett og fruktbar samarbeidspartner og forhandler av Sun. Denne betydelige satsningen vil Getronics fortsatt videreføre, og det foreligger derfor ingen planer om å redusere satsningen på Sun og Unix", heter det i en pressemelding som Skriverviks eierselskap fant det nødvendig å sende ut onsdag.

Pressemeldingen er undertegnet av selskapets Norges-sjef Jens Rugseth og informasjonssjef Baard Ringen.

- Artikkelen i Computerworld er både spekulativ feilaktig. Det journalisten ikke har forstått er at vi nå er i ferd med å lage Getronics. Selskapet får en matriseorganisasjon bestående av ulike fagområder og regioner. Det som skjer er at navnet Skrivervik Data forsvinner, men selskapet som sådan vil fortsette som før. Faktisk vil Skrivervik - som får det internasjonale navnet Enterprise Systemintegrasjon - bli tilført ressurser, sier en noe frustrert Jens Rugseth til digi.no.

- Vi har fått endel kunder på tråden i dag som har lurt på hva i all verden som foregår, så vi har brukt litt tid til å forklare dem at det er ingen fare på ferde, sier han

Enterprise Systemintegrasjon vil foruten Skrivervik Data mellom annet også omfatte Netcenter og Cinet, og selskapet vil utvide satsingen til å omfatte mer enn bare Unix- og Sun-løsninger.

- Sun vil fortsatt være viktigst, men i tillegg skal vi satse på Windows NT-, Linux- og Unix-systemer fra andre leverandører, opplyser Rugseth, som dessuten kan fortelle at satsingen på store datalagringsløsninger også skal styrkes.

- Vi skal mellom annet samarbeide med EMC og Compaq, sier han.

I skrivende stund jobber det omlag 230 mennesker i Skrivervik Data, men selskapet planlegger ifølge Rugseth en betydelig ekspansjon:

- Noen nøyaktige tall har vi ikke ennå - vi blir klare med det i slutten av september - men jeg kan fortelle at vi har inngått en leieavtale på ytterligere 1.500 kvadratmeter i Skrivervik-huset ved Ullevaal Stadion. Det hadde vi neppe gjort dersom vi vurderte å legge ned butikken, kommenterer Rugseth lakonisk.

***

(Vi skylder å gjøre oppmerksom på om Jens Rugseth er styreformann i Internett Kanal 1)

***

P.S.

Redaktør Roar Nerdal i Computerworld sier til digi.no at avisen førstkommende fredag vil følge opp med en ny artikkel der man tar for seg "historien om hvordan Sun Microsystems AS og Ark Skrivervik kom i utakt".

D.S.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.