JetEngine gjetter rett jet hjem

Lei av å tilbringe timer på tråden med alskens reisebyråer og flyselskap for å finne den billigste flybilletten hjem? Da er kanskje JetEngine noe for deg.

Lei av å tilbringe timer på tråden med alskens reisebyråer og flyselskap for å finne den billigste flybilletten hjem? Da er kanskje JetEngine noe for deg.

I morgen åpner Nordens største reisemesse, TUR 2000, i Göteborg. Selskapet MrJet benytter anledningen til å presentere JetEngine - et nytt system som skal gjøre det mulig for alle reisebyråene å ha samme service på sine hjemmesider som reise-, leiebil- og og hotellformidlerselskapet Mr Jet, "men uten at kundene trenger å bytte ut de reisebyråene de kjenner igjen og stoler på", for å sitere forretningsutvikler Markus Alderbäck.

Nå er ikke MrJet et nytt selskap. Det Spray-eide firmaet har allerede gjort stor suksess i Sverige, der man ifølge administrerende direktør Hördur Bender solgte utenlandsreiser for hele 11 millioner kroner bare i februar i år.

Bare på Internett.

For MrJet er kun et Internett-basert selskap - de har ikke en eneste fysisk butikk - og har allerede etablert egne virksomheter i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Via selskapets websider kan du når som helst på døgnet bestille den reisen du måtte ønske - uten bryderi og køståing (selv om lite fungerte da digi.no onsdag ettermiddag prøvde den norske MrJet-versjonen).

MrJet hevder å kunne tilby "de nyeste prisene først, direkte fra flyselskap, hoteller og leiebil-firmaer" i og med at firmaet har direkte tilgang til egne databaser for over 50 ulike flyselskap. I teorien skal du altså kunne få umiddelbar tilgang til tidspunkter og tilgjengelige seter til mer enn 500 reisemål rundt om i verden, ifølge egenreklamen.

Prognoser fra "tenk-på-et-tall-selskapet" Jupiter Communication indikerer at det europeiske markedet for kjøp og salg av reiser over Internett i løpet av de nærmeste tre årene vil vokse til formidable 60 milliarder kroner, hvorav syv milliarder omsettes i Norden alene.

Til toppen