KARRIERE

Jobbundersøkelsen: Hver tredje økonomi-medarbeider vil slutte

digi.no har undersøkt hvem som har planer om å bytte jobb de nærmeste seks månedene. Konklusjon: Stell pent med økonomi-sjefen.

Therese Werenskiold
21. nov. 2001 - 10:50

digi.no har sammen med bransjeorganisasjonen IKT-Norge gjennomført en omfattende jobbundersøkelse. Der kom det frem at 18 prosent av de ansatte i IT-bransjen har konkrete planer om et jobbskifte de nærmeste seks månedene. 54 prosent har ingen planer om å bytte jobb i dette tidsrommet, mens 28 prosent svarer at de ikke vet.

De stillingene som er mest utsatt for et snarlig jobbskifte er innen økonomi (33 prosent vil bytte jobb iløpet av det neste halve året), media (28 prosent vil bytte), supportkonsulent (28 prosent), salgs/markedssjef (24 prosent), prosjektleder (22 prosent), administrasjon (22 prosent) og IT-sjef (21 prosent).


Kun 11 prosent av de som jobber som daglig leder vil bytte jobb de neste seks månedene. Sjefen ser i hvert fall ut til å vite hva han (eller hun) vil. Oppunder 70 prosent av lederne sier de ikke planlegger å skifte jobb det neste halve året.

I tillegg oppgir 60 prosent av de som jobber med media, 58 prosent systemkonsulentene og 57 prosent programmererne at de ikke vil bytte jobb med det første.

Blant tvilerne - de som har svart "vet ikke", og som sannsynligvis bytter jobb dersom det dukker opp noe som er interessant nok - troner salgskonsulentene og supportkonsulentene på toppen, med 38 prosent hver.

Ser man på bransjer, er det Internettselskaper som har flest ansatte som vil vekk. De som ifølge undersøkelsen har flest lojale medarbeidere er mediebedrifter, og de som har flest tvilere (vet ikke-svar) er tele/mobilbedrifter.

Det viktigste ved valg av ny jobb er faglig interessant arbeid (77 prosent har svart dette), godt arbeidsmiljø (65 prosent), og utfordrende arbeidsoppgaver (61 prosent).

Det er mindre viktig at firmaet er stort eller har et "merkenavn". Også muligheter for aksjer og/eller opsjoner er blitt mindre viktig ved valg av ny jobb.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.