Jobs interim Apple-sjef

I styremøtet forrige uke, ble Steve Jobs innsatt som foreløpig administrerende direktør for Apple Computer til en ny toppsjef er funnet.

Dermed har Jobs - som reelt sett allerede har drevet Apple i flere måneder - fått den formelle fullmakten til å gjøre nødvendige disposisjoner. Flere analytikere og bransjekjennere har kritisert Steve Jobs' rolle som de facto sjef, uten et fomelt ansvar.

Jobs skal lede selskapet i tiden frem til en ny toppsjef er ansatt. Apple skriver i en pressemelding at selskapets styre møtte med rekrutteringskonsulent John Thompson i Heidrick & Struggles - selskapet som er leid inn for å hjelpe Apple finne ny toppsjef - for å få en status på lederjakten. Styret venter å offentliggjøre navnet på den nye toppsjefen innen utgangen av året.

Tidligere har Apple sagt at selskapets nye toppsjef vil være på plass i løpet av oktober, noe som nå er endret til "innen utgangen av året." Kilder med nær tilknytning til selskapet sier at styret ønsker Steve Jobs som toppleder i selskapet, men at han nekter å ta utfordringen annet enn i en overgangsfase.

Til toppen