BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jobs leverte på Macworld

Steve Jobs måtte overbevise, og til en viss grad klarte han akkurat det. Mye snadder, mye som forventet fra Apple på Macworld Expo.

10. jan. 2001 - 07:35
Som forventet lanserte Steve Jobs både raskere prosessorer og 'something to burn', som han sa i åpningstalen. Et av gjennomgangstemaene i presentasjonen var at Apple har 'power to burn'. Det innbefatter både CD-er, DVD-er, og, ifølge Jobs, kraften til å 'burn pentiums'. Akkurat som på Macworld Expo i New York i august, fikk Jobs assistanse til å demonstrere hvordan en PowerMac banker en Pentium-maskin når det gjelder å prosessere en tung Photoshop-fil.


Denne gangen var det den nye toppmodellen PowerMac G4 733 MHz som etterlot en Pentium 4-prosessor på 1500 MHz i støvet på en 110 MBs fil med 140 skriptede prosesser, og G4-maskinen var ifølge Jobs 33 prosent raskere.

Apple har fått mye pepper det siste halvåret, med store verditap og forsinkelser på de gode nyhetene. Derfor var det ekstra viktig at Jobs kunne levere noe som begeistrer publikum.

I G4-serien lanseres altså fire nye maskiner, fra 466, via 533 og 667, til 733 MHz hastighet. Maskinene leveres med henholdsvis 128 MB RAM for de to minste og 256 for de største. De tre minste leveres med CD-brennere i, mens den største inneholder en DVD-R fra Pioneer. Filmplater fra DVD-brenneren skal kunne spilles på vanlige DVD-spillere, og Apple har også laget et lite DVD-produksjonsprogram kalt iDVD, som skal gjøre det enkelt å lage egne DVD-plater av familiefilmene. For proffene kommer DVD Studio Pro, med flere funksjoner for mer avansert DVD-mekking.

De to minste G4-maskinene skal være tilgjengelige i USA nå, og de større i februar , men Norges Applesjef Arne Odden har ikke nøyaktige datoer på norgeslanseringen. Jobs understreket at de kunne få leveringsproblemer på den største, og at det var en av grunnen til at de ennå ikke tilbyr multiprosessorversjoner av dem.

Jobs innrømmet at selskapet var sent ute med å forstå betydningen av CD-brennere, men at de nå er innstilt på å ta igjen forspranget.
- Ifjor ble det solgt 320 millioner brennbare plater i USA, på en befolkning på 280 millioner. Vi er sent ute i løpet, men vi er til stede, sa Jobs, som også skal tilby brennbare Apple DVD-er til 10 dollar platen.

Dagensspørsmål
Klarer Steve Jobs å omvende deg til å bliMac-bruker?

Omvende? Jeg ER alleredeMac-frelst
Ja, absolutt. Jeg kaster ut PC-ennår de nye Mac-ene kommer til Norge
På ingen måte. PC er og blirbest
For meg er det bare én frelser;Linus Torvalds
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet sålangt
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.