Jolla reddet fra konkurs

Ser igjen lyst på framtiden.

Jolla reddet fra konkurs
Jolla har fått penger til videre drift og ønsker fortsatt å utfordre gigantene med sitt eget mobil-operativsystem. Heller ikke nettbrettprosjektet skal være glemt. Bilde: Jolla

Finske Jolla, som står bak mobiloperativsystemet Sailfish OS, kunngjorde i forrige uke at de finansielle problemene til selskapet nå er løst.

I slutten av november kunngjorde Jolla at selskapet midlertidig hadde permittert en rekke ansatt og søkt om gjeldssanering.

Nå har Jolla sikret seg nye driftsmidler gjennom en vellykket investeringsrunde. Samtidig opplyser selskapet at det har tro på å lande flere lisensieringsavtaler i tiden som kommer.

Sterkt behov?

– Landskapet for mobile operativsystemer går for tiden gjennom en veldig interessant fase. Mens mange OS-prosjekter svinner hen, er behovet for et alternativt OS sterkt, sier Annti Saarnio, styreformann for Jolla, i en pressemelding.

Han mener at det er vanskelig å se hvordan både privatpersoner, selskaper og myndigheter vil kunne oppbevare selskapsinformasjon, personlig informasjon og finansielle opplysninger på mobilen dersom de ikke kan være sikre på at personvernet og sikkerheten.

Styreformannen forteller videre at det er spesielt leverandører av ekstra sikre eller personvernforsterkede enheter og løsninger som nå viser interesse for Sailfish OS. Han lover at det vil bli kunngjort flere detaljer om disse lisensieringsavtalene ganske snart.

Partnere

Tidligere har Jolla utviklet og solgt smartmobiler og nettbrett basert på Sailfish OS, men nå skal selskapet konsentrere seg mer om å utvikle kjernefunksjonaliteten i Sailfish OS, å utgi oppdateringer til operativsystemet og å støtte lisenshavere og app-utviklere. Partnere i blant annet Russland, India og Kina skal på sin side stå for utviklingen av lokale tilpasninger av systemet.

Saarnio lover dog i et separat blogginnlegg at det igjen skal bli liv i nettbrett-prosjektet, som i stor grad har vært folkefinansiert.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.