RESULTATERFINANS

Jordskjelv rammet Sony Ericsson

Solgte 30 prosent færre telefoner.

Bilde: Sony Ericsson
15. juli 2011 - 14:25

De store mobiltelefonprodusentene har slitt hardt med den økte etterspørselen etter smarttelefoner. Sony Ericsson er på ingen måte spart, men fikk også merke effekten av jordskjelvkatastrofen i Japan tidligere i år.

Det går tydelig frem av resultatet for andre kvartal som ble presentert fredag. Selskapet sendte ut 7,6 millioner enheter i perioden, noe som er en nedgang på 31 prosent fra samme periode året før.

Omsetningen endte på 1,2 milliarder euro, noe som er en nedgang på 32 prosent fra andre kvartal 2010. Nettoresultatet ble et tap på 50 millioner euro for kvartalet. På samme tid i fjor satt selskapet igjen med et nettoresultat på 12 millioner euro overskudd. Det melder Financial Times.

Sony Ericsson begynte å lage telefoner basert på Googles Android-plattform som et svar på det jordskjelvet markedet for mobiltelefoner opplevde ved Apples inntreden i markedet med iPhone i 2007.

I likhet med Nokia tok det tid før Sony Ericsson klarte å utvikle gode nok produkter, og kunne notere tap i bøkene både for 2008 og 2009. Men selskapet lyktes godt med Xperia-telefonene i 2010, noe som bidro å gjøre tallene svarte for fjoråret. Nå er det jordskjelvet i Japan som får skylden for at selskapet ikke klarer å følge opp fjoråret.

- Dersom følgene av jordskjelvet ikke hadde vært så alvorlige, så tror jeg vi ville levert et kvartal med overskudd, sier Bert Nordberg, toppsjef i Sony Ericsson til Financial Times.

Men avisen skriver at salgstallene viser at kvartalet var negativt påvirket av sviktende salg for selskapets standardtelefoner. Samtidig er det massiv konkurranse blant Android-telefonprodusentene. For SonyEricsson er resultatet at snittprisen for deres telefoner har falt til 156 euro i andre kvartal. Det er en nedgang på tre prosent fra samme periode i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.