KORTNYTT

Journalister vil saksøke HP etter overvåkning

8. mai 2007 - 08:14

HP har hatt en turbulent periode, etter at det ble kjent at de hadde brukt ulovlige metoder for å overvåke styremedlemmer og journalister for å finne ut hvem som var kilden til stadige lekkasjer fra styrerommet.

Selv om selskapet klarte seg godt gjennom turbulensen og ikke ble straffet på børsen, førte det blant annet til at IT-gigantens styremedlem, Patricia Dunn, måtte gå av.

    Les også:

Stormen har lagt seg etter skandalen, men den er ikke helt over ennå. Tre journalister som ble overvåket, i form av at HP på ulovlig vis skaffet seg utskrifter av deres telefonlogger, går nå til sak mot HP.

Det er ingen tvil om at det er grunnlag for søksmål fra journalistene Dawn Kawamoto, Stephen Shankland og Tom Krazit i CNet News, men det stilles spørsmål ved hva konsekvensen av det blir. HP er et stort IT-selskap som CNet i praksis skriver om hver dag. Journalistene får imidlertid forbud av redaksjonsledelsen mot å skrive om HP.

Tre journalister fra BusinessWeek og en fra New York Times har valgt å gå videre med forhandlinger om et forlik med HP, istedenfor å gå til søksmål. To journalister fra Wall Street Journal har valgt å avstå fra å kreve kompensasjon fra HP.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.