JUSS OG SAMFUNN

Jukse-Blair lurte parlamentsmedlemmer med mail

Lettlurte eller ikke? Flere av Tony Blairs parlamentsmedlemmer gikk på den falske e-postmeldingen de mottok fra "statsministeren" som ønsket navneforslag til sin nye baby.

Therese Werenskiold
26. apr. 2000 - 12:23

Det er, ifølge The Register, e-post tjenesten another.com som står bak spøken. Another.com lar brukerne finne på sin egen e-postadresse, og opprette sin egen "identitet" de kan sende og motta e-post fra.

Selskapet sendte en tøyse-mail til 89 av parlamentets Labour-medlemmer fra adressen "tony-blair@prime-minister.co.uk" for å se hvor mange som svarte.

E-postmeldingen var kort og konsis, og som et PS var det lagt til en oppfordring om å komme med navneforslag til statsminister Blairs nye baby. Ti av parlamentsmedlemmene gikk fem på. og svarte på meldingen.

The Register melder at Frank Cook, et av medlemmene, var svært entusiastisk i sitt svar til Blair. Så entusiastisk som man er når man ser en mulighet til forfremmelse i sin karriére...

Han skriver blant annet: "Tusen takk for den fantastiske nyheten i din e-post. Jeg skal fortelle - i dramatiske termer - om dette til mine fremtidige barnebarn. Hvis du vil ha forslag til navn på "nykommeren", hva med Felisa hvis det blir en jente, eller Felix hvis det blir en gutt? Som du sikkert husker fra din latin-undervisning, betyr dette "lykkelig", og du og Cheri virker som et veldig lykkelig par. Dersom du er ute etter noe mer tradisjonelt, hva med Stephen eller Stephanie?"

Den originale e-posten fra anyone.com:

From: tony-blair@prime-minister.co.uk

Sent: 17 April 2000 18:07

To: MPs email address

Subject: Memo from No.10

Dear (MPs name),

After much nagging from the children, I'm finally getting my head

round this dot com mania and have acquired a very appropriate

email address, I think you'll agree.

Would appreciate an email in return just to know you're all

receiving me loud and clear.

Best

Tony

PS - We are still accepting ideas for baby names, but please no

more suggestions of 'Margaret' or 'Maggie', as the joke is

starting to wear thin.

Av andre medlemmer som gikk på limpinnen var Stephen Hesford som foreslo navnet Catherine, og Anne Campbell som foreslo en navneforslags-konkurranse.

Steve Ladyman var litt mer skeptisk til meldingen, og svarte med et spørsmål "bare statsministeren vet svaret på", for å forsikre seg om at meldingen virkelig var fra Blair.

Graham Goodkind, som var med å starte tjenesten another.com, sier til The Register at spøken

viser hvor stor makt e-posten har som medium.

Magasinet skriver at også parlamentsmedlemmene burde blitt kontaktet, for å bekrefte at deres svar på Blair-mailen var ekte, men det er jo ikke mulig å være sikker på at deres svar er ekte heller...

Uansett; det er en god historie.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.