Justerer ned forventningene til Ericsson

- Ericsson kommer til å levere et 98-resultat i underkant av markedets forventninger, sier selskapets konsernsjef Sven-Christer Nilsson.

- Ericsson kommer til å levere et 98-resultat i underkant av markedets forventninger, sier selskapets konsernsjef Sven-Christer Nilsson.

- Mitt anslag er basert på hvordan vi tror den globale finansielle krisen vil påvirke enkelte av våre forretningsområder, spesielt innenfor PSTN-området, kunne Nilsson fortelle svenske analytikere i Stockholm i dag. Også Ericssons salg ventes å ende noe lavere i år enn forventningene.

Blant konsekvensene det lavere resultatet vil gi er endringer i bedriften til neste år, som vil få konsekvenser for antall ansatte. Dette blir annonsert i forbindelse med framleggelse av 98-resultatet den 28. januar 1999.

Innenfor mobilsektoren ser Nilsson at marginene på mobilterminaler blir mindre noe som også vil påvirke resultatet. I Ericssons pressemelding siteres Nilsson på at markedet tenderer til å etterspørre billigere terminaler som spesielt er populære å selge sammen med forhåndsbetalte mobilkort, noe som står for en tredel av alt nysalg av mobilabonnement i Vest-Europa i dag.

- Vi har ikke kunnet kompensere for dette, konstaterer Nilsson.

Ericsson regner med en svak start på 1999 med opprettholder den langsiktige målsetningen om vekst i markedet.

Til toppen