BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kamp om Japan Telecom

Britiske Vodafone kjøper 15 prosent av Japan Telecom for 2,2 milliarder dollar, og utfordrer med det British Telecom som sammen med AT&T så langt har vært største aksjonær.

Frode Eriksen
21. des. 2000 - 13:29

Aksjene kommer fra henholdsvis West Japan Railway Company og Central Japan Railway Company som etablerte Japan Telecom sammen med fem andre regionale jernbaneselskap.
Vodafone utfordrer med dette sin hovedkonkurrent i Storbritannia, British Telecom og AT&T som sammen eier 30 prosent i Japan Telecom. AT&T vil imidlertid selge, fordi en konkurrent av Japan Telecom, NTT DoCoMo har kjøpt seg inn i AT&Ts mobilvirksomhet


Lenge var BT sett på som den naturlige kjøper av AT&Ts aksjepost på 15 prosent, men nå kan det se ut som om Vodafone også vil konkurrere om den.

Konsernsjef i Vodafone, Chris Gent, sier at handelen i Japan Telecom viser at selskapet tror på det japanske markedet og de mulighetene som ligger i selskapet.

Gent peker spesielt på J-Phone som er Japan Telecoms mobildatter, der selskapet eier 26 prosent mot BT sine 20 prosent. Resten eies av Japan Telecom direkte. Japan Telecom har 9,3 millioner mobilkunder og 3,9 millioner Internettkunder via tjenesten J-Sky, som er en konkurrent til i-mode.

BT har ennå ikke bekreftet at selskapet vil overta AT&Ts aksjepost i Japan Telecom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.