Kan avlyse Lycos-kjøp

Den største eieren av Lycos sier nei til salget til USA Networks, noe som truer hele salget.

Den største eieren av Lycos sier nei til salget til USA Networks, noe som truer hele salget.

Som digi.no skrev på onsdag er det uro i kjølvannet av den bebudede fusjonen mellom Barry Diller's USA Networks og avtalepartneren til norske Fast, søkeselskapet Lycos. På tirsdag falt kursen ufattelige 10 milliarder kroner på grunn av problemer med prissettingen av aksjene i selskapet.

Nå viser det seg at det ikke er hvem som helst som setter seg på bakbena.

CMGI fra Massachusets er største aksjonær i Lycos og sa først ja til den planlagte fusjonen med USA Networks. Medieselskapet eier blant annet byguiden CitySearch som Schibsted har lisens på i Nord-Europa.

Nå er den 20 prosent store aksjeeieren i Lycos ikke like sikker lenger.

Wired News skriver at prisingen på aksjene er for dårlig og at Lycos må få et tilbud om en høyere aksjekurs til fordel for aksjeinnehaverne. CMGI vil ha et bedre tilbud enn det aksjen er notert til. Nyheten om deres egen misnøye har delvis rettet problemet - i går steg aksjekursen 18,3 prosent etter at den falt 26 prosent da uroen først ble kjent.

Denne overprisingen er et problem så lenge kursene på internettaksjene svinger så sterkt; i tiden før fusjonen ble offentliggjort ble børsprisingen på de aller fleste børsnoterte internettselskapene pumpet enormt opp. Mange av nettaksjene, blant andre Lycos og Yahoo! har firedoblet seg i verdi siden oktober.

Et av hovedproblemene er imidlertid et litt annet; den foreslåtte splitten mellom aksjene gjør at Lycos trekker det korteste strået, ifølge noen analytikere. USA Networks og aksjeinnehaverne i datterselskapene Ticketmaster/CitySearch vil til sammen kontrollere 70 prosent av det nyfujonerte selskapet - Lycos-eierne 30 prosent. Dagens Lycos-eiere mener også at det er vanskelige å tolke verdien av aksjene de er tilbudt i det nye fusjonerte selskapet.

Til toppen