KARRIERE

Kan bli streik i IKT-bransjen fra torsdag

EL og IT Forbundet melder streikefare og varsler allerede nå at ansatte i både Tietoevry og Telia tas ut i en eventuell streik.

EL og IT-forbundetpå Youngstorget i 2023. Den gang tok forbundet ut 43 bedrifter under slagordet stopp ulovlig innleie.
EL og IT-forbundetpå Youngstorget i 2023. Den gang tok forbundet ut 43 bedrifter under slagordet stopp ulovlig innleie. Foto: Lars Thomas Nordby/NTB
25. juni 2024 - 07:20

Forhandlingene med arbeidsgiverne i Abelia (NHO) nådde ikke frem for EL og IT Forbundet. Tirsdag starter meklingen i hovedoppgjøret på den såkalte IKT-overenskomsten hos Riksmekleren.

EL og IT Forbundet har allerede pekt ut bedriftene som kan rammes av en streik. Det melder fagforeningen i en pressemelding.

Forbundet har rundt 1200 medlemmer på Tariffavtalen IKT-overenskomsten. 319 av dem kan bli tatt ut av streik i første streikeuttak.

− Våre krav dreier seg om økonomi, kompetanseutvikling og styrka rettigheter for lokale tillitsvalgte. Dersom en streik skal unngås så må motparten bevege seg mye mer enn under forhandlingene, sier forbundssekretær og leder for forhandlingsutvalget i EL og IT, Geir Aasen ifølge pressemeldingen.

Han understreker at fagforeningen deltar i mekling med mål om å få til en løsning. 

Telia og Tietoevry på lista

− Basert på hva vi erfarte i forhandlingene er avstanden her betydelig, sier Aasen.

Dersom meklingen ikke fører fram, kommer EL og IT Forbudet til å ta ut 319 medlemmer i streik, allerede fra morgenen torsdag 27. juni.

− En streik vil blant annet ramme kundeservice i en del bedrifter. Hvis Telia-nettet ditt skulle dette ut rett under åttendelsfinalen i fotball-EM kan det tenkes at feilretting tar lengre tid, og at du ikke når fram til kundeservice før etter at dommeren har blåst av kampen, sier Aasen og fortsetter:

− Vi har også varslet streikeuttak i Onitio, som driver service på betalingsløsninger i dagligvarebutikker, noe som betyr at feil på disse systemene kan ta lang tid å få utbedra.

Telia-ansatte holder streikevakt utenfor Telias lokaler på Økern torsdag morgen.
Les også

Over 300 i streik: – Det er store lønnsforskjeller i IKT-bransjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.