Kan flytte Cobol og CICS til Windows

Micro Focus lanserer «ReUZE» i Norge, for kunder som vil bytte ut stormaskinen.

Kan flytte Cobol og CICS til Windows

Verktøy-leverandør Micro Focus – kjent blant annet for kjøpet av Borland i juli 2009 – melder at de lanserer «ReUZE» på det norske markedet.

ReUZE ble presentert på Microsofts «Windows Partner Conference» i sommer. Det er et verktøy som lover driftsbesparelser på opptil 75 prosent ved å flytte stormaskinløsninger – Cobol, CICS, JCL, DB2, z/OS filformater og SORT-verktøy – til Windows. Forretningskritiske applikasjoner i Cobol skal kunne flyttes raskt og sikkert, uten endringer i kildekode.

ReUZE omfatter to hovedverktøy: ReUZE Developer for overføringen, og ReUZE Server for selve kjøringen.

ReUZE Developer beskrives som en grafisk verktøykasse for å flytte («migrere») forretningsapplikasjoner fra stormaskin til Windows. Verktøyene brukes også til vedlikehold, forbedring og modernisering av applikasjonene som flyttes. Micro Focus ser for seg at man skal kunne opprettholde verdien i gamle Cobol- og CICS-applikasjoner og gjøre dem tilgjengelige i et moderne tjenesteorientert miljø (SOA) gjennom enten .Net eller Java.

ReUZE Server skal sørge for høyytelse og skalerbarhet for de overførte stormaskinapplikasjonene når de skal kjøres under Windows. Produktet omfatter blant annet et rammeverk for transaksjoner og en JES-motor (Job Execution System) som støtter IBM JCL og IBM CICS, og som tilbyr et runtime-miljø til Cobol-applikasjoner.

Micro Focus mener bruken av ReUZE reduserer risikoen for bedrifter som har gjort seg avhengig av Cobol og CICS, samtidig som man oppnår et mer smidig miljø der solide forretningsfunksjoner kan eksponeres som webtjenester.

    Les også: