– Kan gjøre SAP-apper brukervennlige

Verktøyet til norske Neptune lover også hybride apper med «native» ytelse.

– Kan gjøre SAP-apper brukervennlige
Nyheten til Neptune lover brukervennlige SAP-apper til mobil, brett og pc, og at hybride applikasjoner skal være like raske som de plattformspesifikke. Bilde:

Norske Neptune Software melder at de har oppgradert sitt HTML5-baserte verktøy for SAP-utviklere, Application Designer, til versjon 2.0.

    Les også:

Endringen er stor: Mens versjon 1.0 var en utviklingsplattform for mobile løsninger, beskrives versjon 2.0 som et «komplett verktøy for design av sluttbrukergrensesnitt til alle enheter», det vil si mobiltelefon, nettbrett og pc. Verksøyet skal gjøre det «rimelig og enkelt» for bedrifter å løse utfordringer med brukervennlighet i SAP.

Daglig leder i Neptume, Ole-Andre Haugen, forklarer at mange SAP-kunder i dag står overfor komplekse og lite intuitive brukergrensesnitt.

– For superbrukeren i bedriften er dette ikke noe problem, men særlig for bedrifter med høy turnover og lavfrekvente SAP-brukere er det en utfordring med brukervennligheten til SAP. Nå er muligheten her for enkel og rask utvikling av nye desktop-applikasjoner som gir rask og umiddelbar avkastning ved blant annet mindre bruk av tid på opplæring og sluttbrukersupport, sier han.

Verktøyet utnytter rammeverk fra Wijmo, jQuery Mobile og PhoneGap. Wijmo innebærer blant annet at pc-applikasjoner støtter nettlesere ned til versjon 8 av Internet Explorer.

En ny egenskap i versjon 2 er et egenutviklet tillegg, «Link Ajax», for å hente og oppdatere bare deler av skjermbildet i en applikasjon. Teknisk sjef Njål Stabell i Neptune mener denne funksjonaliteten fjerner tregheten i hybride applikasjoner.

– Ytelsesforskjellene mellom «native» og hybride applikasjoner er nå visket ut, sier han.

Les mer om: