Kan si ja til flere gründere

Etter en lang dvale, øker investeringsselskapet Northzone og Tellef Thorleifsson ytterligere farten.

Etter en lang dvale, øker investeringsselskapet Northzone og Tellef Thorleifsson ytterligere farten.

Børsen har løftet seg siden mars, men dette har ikke gitt noen ny dotcom-bølge - investeringsselskapenene har lenge vært svært forsiktige. Men i desember, kunne digi.no avsløre at selskaper som Northzone, Telenor Venture og Four Seasons nå gir gass. (Se sak i boks på høyre side)

Northzone investerer nå pengene i sitt fjerde fond og selskapene kan nå si ja til flere gründere. For Northzone har hentet inn ytterligere 200 millioner kroner, noe som øker Northzone 4 til 600 millioner kroner.

Northzone har tidligere investert i blant annet Mamut, Nextgentel, Stepstone og Trolltech.

- Mange piler peker nå oppover, noe som har fått oss til å øke farten igjen. Vi har allerede investert i to selskaper og skal sluttføre investeringer i ytterligere to eller tre IKT-selskaper før året er omme, sa Thorleifsson til digi.no i desember.

Så langt har Northzone investert i det danske sikkerhetsselskapet Cryptico og det svenske Safe Logic, et selskap som lager verktøy for å simulere databrikker. Northzoen-sjefen vil ikke røpe navnet på de andre selskapene han jobber med, men fortalte at to av de er norske.

Mangelen på nyheter om oppstarter og investeringer er ikke bare venture-selskapenes skyld. Det svake IKT-markedet synes å holdt gründerne tilbake - mange har nok mistet motet og har ikke forsøkt å starte selskaper.

- Det var lenge stille, men volumet av hendvendelser tok seg opp i sommer, fortalte Northzone-sjefen i desember.

Til toppen