Kantega ansetter Jørund Leknes

- Får en bred rolle som friprog-utvikler, sier IT-selskapet.

Kantega ansetter Jørund Leknes
Fri programvare og åpne standarder vil fortsette å prege arbeidet til Jørund Leknes, nå som han tiltrer som seniorkonsulent i IT-selskapet Kantega. Bilde: Marius Jørgenrud

Jørund Leknes (SV) går fra politikken til IT-bransjen. Han var politisk rådgiver for tidligere fornyingsminister Heidi Grande Røys. Nå blir han seniorkonsulent i Kantega.

Leknes var i fire år sentral i utviklingen av den offentlige IT-politikken, og Grande Røys' høyre hånd. Begge ivret som kjent for åpne standarder og fri programvare.

I Kantega vil Leknes ha utvikling av programvare basert på åpen kildekode som sitt arbeidsområde, opplyser selskapet.

Kantega har i flere år levert portalløsninger basert på fri programvare, både til banker, forsikringsselskaper og offentlig sektor.

- Leknes er faktisk en veldig dyktig utvikler også, og har vært på topp i programmerings-NM flere ganger. Hos oss vil har ha en ganske bred rolle innen åpen kildekode og fri programvare. Han vil både være involvert på tekniske side, men også som rådgiver for hvordan virksomheter best kan nyttiggjøre seg friprog, sier administrerende direktør i Kantega Jon Øyvind Eriksen til digi.no.

Leknes sier selv at han gleder seg til å bli del av et IT-selskap som er kjent for bruk av fri programvare og åpne standarder.

- Kantega har et sterkt fagmiljø og spennende oppdrag som jeg gleder meg til å jobbe med, sier han i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om: