Kantega blant Europas beste arbeidsplasser

Jon Øyvind Eriksen i norske Kantega, leder en av Europas 100 beste arbeidsplasser.

Financial Times offentliggjør i dag at det norske IT-selskapet Kantega er på den prestisjefylte listen over Europas beste arbeidsplasser. Over 1000 store og mellomstore bedrifter i Europa har deltatt i kåringen.

Listen over Europas 100 beste arbeidsplasser offentliggjøres årlig av Financial Times. Den ansatteide bedriften Kantega kom nest best ut, etter Sas Instistute, av de norskeide selskapene som deltok i kåringen, og som bygger på en medarbeider-tilfredshetsundersøkelse som gjennomføres av Great Place To Work Institute i 29 land over hele verden.

Den norske delen av IT-giganten SAS Institute er kåret til Norges beste arbeidsplass, og kom blant de ti beste arbeidsplasser i Europa.

Kantega deltok i kåringen for første gang i år:

-Vi er svært stolt over at Kantega er på listen over Europas beste arbeidsplasser. Som eiere av sin egen arbeidsplass har de ansatte stor innflytelse på bedriften. For oss er det et hovedmål at alle ansatte skal være fornøyd, forteller Jon Øyvind Eriksen, administrerende direktør i Kantega.

I den anonyme spørreundersøkelsen svarte de ansatte i Kantega at de var svært fornøyd med sin arbeidsplass. Resultatene for Kantega viser at:

  • 100 prosent av de ansatte mener at ledelsen stoler på at medarbeidere utfører arbeid godt uten å se dem over skulderen, og at de får de nødvendige ressursene og utstyr til å utføre sitt arbeid
  • 100 prosent mener at ledelsen er ærlig og etisk korrekt i sin forretningsmåte
  • 97 prosent mener de får tildelt mye ansvar, og at ledelsen aksepterer hendelige uhell og feiltakelser som en del av arbeidet
  • 97 prosent mener det er et hyggelig sted å arbeide, og at medarbeiderne viser omsorg for hverandre
  • 92 prosent mener at de har mulighet til å ta fri, når de mener det er nødvendig, og at medarbeiderne blir oppmuntret til å finne balanse mellom sitt arbeidsliv og privatliv.

Høy medarbeidertilfredshet gir økonomisk suksess for Kantega. Selskapet har meget lavt sykefravær og minimal turnover, og tiltrekker seg godt kvalifiserte arbeidssøkere. Resultatet er at omsetningen økte med 30 prosent siste år, og endte i 2006 på 50 millioner kroner. Driftsmarginen i 2006 var solide 18 prosent. Flere prisbelønte IT-løsninger viser at også kundene får ta del i suksessen.

Great Place To Work -undersøkelsen måler medarbeidertilfredsheten på områder som ledelsens troverdighet, respekt for medarbeidere, rettferdig behandling i forhold til belønning og forfremmelser, stolthet over egen arbeidsplass og graden av fellesskap mellom de ansatte. I tillegg evalueres blant annet bedriftenes belønnings-systemer, velferdsordninger og praksis i forhold til likebehandling av ansatte.

Til toppen