SIKKERHET

Kaos på flyplasser i hele verden

Datasystemet til det tyske flyselskapet Lufthansa er nede over hele verden. Selskapet har stoppet alle sine flyginger på grunn av feilen.

Dagen etter angrepet på svenske flyplasser og flyselskap, er Lufthansa rammet av datatrøbbel.
Dagen etter angrepet på svenske flyplasser og flyselskap, er Lufthansa rammet av datatrøbbel. Illustrasjonsfoto: Michael Probst
15. feb. 2023 - 10:41

Tyske Bild skriver at feilen har forårsaket kaos på flyplasser over hele verden. Både systemene for innsjekk og boarding er rammet. Bilder og video fra flere tyske flyplasser viser kaos i avgangshallene.

Selskapet bekrefter til avisen at systemet er nede, og at det jobbes intenst med å rette feilen. IT-problemene skyldes at flere glassfiberkabler ble skadet under byggearbeid i Frankfurt, skriver Reuters, som siterer en uttalelse fra Deutsche Telekom.

En talsperson for Lufthansa sier til Bloomberg at alle selskapets fly innstilles. Feilen gjør at ingen fly kan ta av, at flyplaner ikke kan bli laget og data ikke kan bli overført.

I tillegg melder tyske flygeledere at fly blir omdirigert bort fra Frankfurt-flyplassen som følge av datafeilen, skriver DPA.

Talspersonen sier det er for tidlig å si om IT-problemene er knyttet til et nettangrep mot SAS tidligere denne uken.

Alle Lufthansas datterflyselskaper er også rammet. Totalt driver selskapet rundt 700 fly, noe som gjør det til Europas største flyselskap målt i flåtestørrelse.

IT-problemene gjorde at Lufthansa-aksjen falt med 2,3 prosent på DAX-indeksen i Frankfurt onsdag formiddag, ifølge Bloomberg.

Finansministeren sier ikke når avgiften fjernes, men lover å gjøre det før valget i 2025.
Les også

Vedum lover å skrote omstridt arbeidsgiveravgift neste år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.