Kaptein Sabeltann flyttet til PC på syv måneder

Et nytt helnorsk PC-spill med Kaptein Sabeltann kan bli en økonomisk suksess.

Et nytt helnorsk PC-spill med Kaptein Sabeltann kan bli en økonomisk suksess.

Det er svært langt mellom de helnorske spillproduksjonene og enda lengre mellom større, norsk spill for barn. Dette er dog gode nyheter for produsentene som tør å satse, for landets foreldre har med Flåklypa-spillet vist kjøpevilje.

Den 28. oktober slippes Kaptein Sabeltann som PC-spill på det norske markedet. Dataspillet forventes å bli en salgssuksess med et første produksjonsopplag på 40.000 eksemplarer.

- Dette er dobbelt så mange som bestselgerne Blåfjell og Månetoppen, sier daglig leder Joacim Barrum i Artplant til digi.no.

Det er det oslo-baserte selskapet Artplant i samarbeid med Pav Vision som har utviklet dataspillet. Barrum forteller til digi.no at det har kostet i underkant av to millioner kroner å utvikle spillet som har skjedd over syv måneder.

Det er forholdsvis beskjedent for et større dataspill og øker sjansene for å skape et hyggelig overskudd. Får man solgt 40.000 spill til for eksempel 400 kroner stykket, vil dette genere en omsetning på 16 millioner kroner.

Blåfjell og Månetoppen har foreløpig solgt rundt 30.000 eksemplarer, men det forventes et langt større etterspørsel etter Kaptein Sabeltann. Foreløpig er dataspillet bare tilgjengelig i Norge, men vil på sikt oversettes til flere andre språk og selges til utlandet.

Ser vi på suksessen med tegnefilmen, er det all grunn til optimisme. Ifølge Dagbladet har over 750.000 barn og voksne siden starten i 1990 sett forestillingen om Kaptein Sabeltann med Terje Formoe i hovedrollen.

Tegnefilmen basert på figuren er solgt til 15 land.

Sabeltannsjefen selv, Terje Formoe, har våket over utviklingsprosessen helt fra start.

- Det er en enorm glede å få jobbe med så entusiastiske mennesker som i Artplant. Jeg har gått gjennom manuset til spillet, fulgt med på animasjonsprosessen, og fikk endelig spille hele spillet sammen med min sønn på ni år i helgen, sier Formo til Dagbladet.

Spillet følger historien i tegnefilmen, og barna settes i rollen som byssegutten Pinky. «Kaptein Sabeltann» er myntet på barn mellom tre og sju år, men kan lett spilles også av eldre barn - og voksne.

Til toppen