Katastrofeberedskap i fokus når IBM lanserer lagring

Samtidig med flere nye lagringsbokser, blant annet lagringstjeneren FASfT 700 for 2 Gb/s lagringsnett, legger IBM fram en rekke pakkeløsninger for katastrofeberedskap.

Samtidig med flere nye lagringsbokser, blant annet lagringstjeneren FASfT 700 for 2 Gb/s lagringsnett, legger IBM fram en rekke pakkeløsninger for katastrofeberedskap.

IBM investerer sterkt i lagring for tiden. I dag lanseres en rekke nyheter innen maskinvare og løsninger, med spesiell fokus på katastrofeberedskap. Terrorangrepene 11. september fikk en rekke organisasjoner og bedrifter til å innse behovet for å kontinuerlig speile forretningskritiske data og systemer mellom geografisk atskilte sentre.

Varemerket for IBMs lagringssystemer er TotalStorage. Lagringstjeneren FAStT 700 (forkortelsen står for Fibre Array Storage Technology) er beregnet på å inngå i lagringsnett etter den nye Fibre Channel-normen på 2 Gb/s. IBM mener å ha bransjens første helhetlige 2 Gb/s løsning for lagringsnett, der FAStT 700 kombineres med Ultrium Scalable Tape Library og IBM-servere av typen xSeries. Hvert FAStT 700 kan skaleres opp til 16 terabytes og betjene opptil 64 servere, i en vilkårlig blanding av Windows NT, Windows 2000, Novell og Red Hat Linux.

IBM kunngjør flere nye mindre dedikerte lagringstjenere, i seriene NAS 200 og NAS 300, med kraftigere prosessorer og kapasiteter fra 100 GB til 6,6 TB, og med nye tilkoblingsmuligheter til lokalnett og lagringsnett. En egen modell, kalt IP Storage 200i, er tilrettelagt for IP-baserte lagringsnett.

Ny og eldre maskinvare og programvare inngår i en rekke nye pakkeløsninger for gjenoppretting av data, katastrofeberedskap og lagringskonsolidering, beregnet på store og mellomstore bedrifter. Konsulenter fra en egen avdeling for "Business Continuity and Recovery Services" hjelper kunder med å utvikle og implementere tilpassede overlevelsesstrategier. Pakkeløsningene omfatter blant annet teknologi kalt "Virtual Tape Server Peer to Peer" som speiler kritiske data på tape i sanntid, og nye løsninger for sikkerhetskopiering utenom lokalnettet.

Til toppen