Kina fordømmer kyberangrep

Nevner ikke Nord-Korea.

Kina fordømmer kyberangrep
Nord-Korea og leder Kim Jong-un beskyldes for å stå bak dataangrepet mot filmselskapet Sony Pictures. Bilde: KNCA/Reuters/NTB scanpix

Kina sier at landet er mot alle typer kyberangrep, men har ikke fordømt hackingen av filmstudioet Sony Pictures.

USA mener Kina-allierte Nord-Korea står bak angrepet.

Les også: Sony Pictures hacket

Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi understreket i en samtale med sin amerikanske kollega John Kerry søndag at Kina er mot alle former for kyberangrep og -terrorisme.

– Kina motsetter seg alle land eller individer som bruker et lands system for å utføre kyberangrep mot en tredjepart, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet. Uttalelsen nevnte ikke Nord-Korea direkte.

Kina er Nord-Koreas eneste større allierte, og kineserne vil være nøkkelen til USAs eventuelle reaksjoner mot det isolerte landet. Amerikanerne har tidligere beskyldt Kina for å drive omfattende nettspionering.

Se også: Tapte USA nettopp sin første kyberkrig?

USA mener Nord-Korea sto bak dataangrepet mot Sony Pictures 25. november, som ble iverksatt for å stanse komedien «The Interview», som Pyongyang opplever som en latterliggjøring av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

FNs sikkerhetsråd skal diskutere situasjonen i Nord-Korea mandag. Temaet er menneskerettigheter, men diskusjonene kan også komme til å dreie seg om kyberterrorisme etter dataangrepet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.