Kina forsinker Googles Motorola-oppkjøp

Konkurransemyndighetene utvider granskningen.

Kina forsinker Googles Motorola-oppkjøp

Konkurransemyndighetene utvider granskningen.

Googles forestående oppkjøp av Motorola Mobility er godkjent av konkurransetilsynene i USA og EU. Nå gjenstår bare Kina, men der ser det ut til å granskningen vil ta lenger tid enn først ventet.

Ifølge CNET News skriver Motorola i dette dokumentet at antimonopolbyrået til det kinesiske handelsdepartementet har utvidet den andre fasen av granskningen.

Selv om både Motorola og Google skal være i tett kontakt med det kinesiske byrået om å få fullført undersøkelsene, kan ikke selskapene gi noe sikkert svar på om eller når oppkjøpet vil godkjennes av de kinesiske myndighetene. Selskapene håper likevel på at oppkjøpet vil kunne fullføres i løpet av første halvdel av 2012.

I henhold til avtalen skal Google kjøpe Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar. Det skal først og fremst være mobilselskapets 17 000 patenter som Google er interessert i. Disse vil Google kunne bruke som ammunisjon mot patentsøksmål mot særlig Android.

Motorola Mobility har på sin side blitt anklaget for å lisensiere ut essensielle mobilpatenter til det som framstår som skyhøye priser. Mobilselskapet har avvist anklagene.

    Les også:

Til toppen