JUSS OG SAMFUNN

Kina gransker Apple Store-kopi

Venter rask avklaring av lovligheten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juli 2011 - 10:02

Kinesiske myndigheter i kinesiske Kunming har igangsatt en granskning av elektronikkbutikker i byen etter at blogginnlegg og nyhetsartikler som forteller om at en butikk i byen er til forveksling lik Apples egen Apple Store.

Ifølge Wall Street Journal, som siterer det statlige, kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, omfatter inspeksjonen den enkelte butikks foretakslisense, distribusjonskanal og autorisert tillatelse til bruk av varemerker. Det er ventet at resultatene av inspeksjonen vil foreligge allerede neste uke.

Leder for den nå mye omtalte butikken, som bare har oppgitt etternavnet Li, forteller til Wall Street Journal at representanter for myndighetene besøkte butikken i helgen for å kontrollere varene. Ifølge Li skal de ha oppgitt at disse ikke var brudd på loven.

Fra Apple Store-kopien i Kunming. (Bilde gjengitt med tillatelse) <i>Bilde: BirdAbroad</i>
Fra Apple Store-kopien i Kunming. (Bilde gjengitt med tillatelse) Bilde: BirdAbroad

Apple har bare fire offisielle Apple Store-butikker i Kina – to i Beijing og to i Shanghai. Men selskapets produkter blir også solgt av tusenvis av ikke-autoriserte forhandlere. Ifølge Wall Street Journal kjøper en del av disse varene fra de offisielle forhandlerne og selger dem videre til en noe høyere pris. Det er selvfølgelig ikke ulovlig å selge ekte Apple-produkter. Men få skal ha kopiert konseptet til Apple Store i like stor grad som den omtalte butikken i Kunming.

Li forteller til Wall Street Journal at butikken aldri har hevdet at den er noen autorisert Apple-forhandler, men at den håper å kunne bli det i framtiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.