IT-BRANSJEN

Kina isolerer 600.000 personer rundt Iphone-fabrikk

Kinesiske myndigheter har stengt ned distriktet som huser verdens største fabrikk for Apple-telefoner, etter at 64 nye koronatilfeller ble påvist i Zhengzhou.

Kina har sperret tilgangen til et industriområde i byen Zhengzhou etter koronasmitte. Bildet er tatt i Beijing i oktober.
Kina har sperret tilgangen til et industriområde i byen Zhengzhou etter koronasmitte. Bildet er tatt i Beijing i oktober. Illustrasjonsfoto: Andy Wong/AP/NTB
2. nov. 2022 - 10:58

Den økonomiske sonen ved Zhengzhou flyplass sentralt i Kina tok onsdag fatt på sju dager med «statisk ledelse», sier lokale myndigheter. Rundt 600.000 mennesker bor i distriktet.

Statisk ledelse er et begrep som brukes om nedstenging som smitteverntiltak i Kina. Det innebærer at ingen kan gå inn eller ut av industrisonen den neste uka, unntatt de som leverer mat eller medisiner. Alle som bor og jobber i industrisonen, skal nå testes daglig.

Iphone-fabrikken drives av det taiwanske selskapet Foxconn og har flere hundre tusen ansatte.

I forrige uke dukket det opp bilder i sosiale medier som viste tusenvis av arbeidere som rømte til fots fra fabrikkanleggene. Siden midten av oktober har flere tusen ansatte forlatt fabrikken etter anklager om at koronasyke ikke fikk behandling.

Foxconn har ikke oppgitt detaljer om situasjonen, men sier de tester ansatte daglig og praktiserer en strategi som går ut på at de ansatte bor på arbeidsplassen uten kontakt med omverdenen.

Myndighetene sier ikke hvorvidt isolasjonen er knyttet til koronasmitte ved fabrikken. I en separat kunngjøring heter det at 64 smittetilfeller er påvist i Zhengzhou det siste døgnet. Ytterligere 294 asymptomatiske tilfeller er påvist i byen med 12,4 millioner innbyggere, heter det videre.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.