BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kindle knytter seg mot Facebook

Lesebrettet får en rekke nye funksjoner.

29. apr. 2010 - 09:36

Amazon er straks klare med en programvareoppdatering av sine lesebrett Kindle og storebroren Kindle DX.

Versjon 2.5 av Kindle byr på en rekke forbedringer. Blant annet blir det mulig å organisere bøker og dokumenter i en eller flere samlinger. For første gang blir det også mulig å passordbeskytte selve brettet.

Håndteringen av PDF-filer er også utbedret. Det innføres en egen funksjon for å zoome inn på dokumentene slik at det blir enklere å få med seg liten skrift, detaljerte tabeller og grafikk.

Den kanskje viktigste nyheten er integrasjon mot sosiale nettjenester som Facebook og Twitter.

Ifølge Amazon skal brukerne kunne dele utdrag av bøkene sine med venner i slike nettverk. Dette gjøres rett fra lesebrettet.

Som en følge av dette blir det også mulig å se hva øvrige Kindle-brukere mener er det mest interessante innholdet i bøkene du leser.

Musikkstreamingtjenesten Spotify kom tidligere denne uken med en kraftig oppgradert versjon der programmet integreres mot Facebook. Her kan brukerne blant annet dele spillelister med kontaktene sine.

Nyvinningen til Kindle fremstår som et lignende initiativ, selv om det er uklart hvordan funksjonen vil fungerer i praksis. Enn så lenge er Amazon sparsom med detaljene.

Lesebrettet får dessuten tilgang på et par nye skrifttyper gjennom oppdateringen.

Bred utrulling neste måned

Versjon 2.5 blir allerede nå tilgjengelig for et begrenset antall enheter. De øvrige brukerne skal få oppdateringen sent i mai måned, ifølge en kunngjøring fra Amazon.

Som tidligere vil Kindle-lesebrettet motta oppdateringene helt automatisk over enhetens mobile nettverktilkobling. Det er således ikke mulig å avstå fra oppgraderingen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.