Kingston med enda raskere DDR-minne

Kingston ventes å lansere minnemoduler av typen DDR466 og DDR500 denne uken.

Ifølge ExtremeTech ventes det at Kingston vil komme med to typer DDR-minne (Double Data Rate) som er enda raskere enn dagens vanlige DDR400 (PC3200) minnemoduler.

Modulene, som vil komme i størrelsene 256 MB, 512 GB og 1 GB, men foreløpig finnes det ikke minnekontrollere som støtter så raskt DDR-minne. En talskvinne for Kingston forteller dog at hovedkortprodusenter som Asus og Abit har vist interesse for de nye minnemodulene, som skal selges under varemerket HyperX. Under dette varemerket leverer Kingston også DDR434 (PC3500) minnebrikker.

- Vi tror disse modulene vil bli brukt av entusiaster med spesiell interesse for overklokking, sammen med de siste Canterwood- og Springdale-hovedkortene, sier Kingstons talskvinne til ExtremeTech.

Spørsmålet er om ikke mange i stedet vil vente på DDR-2-minne, som ventes å komme sterkt til neste år. Ikke minst fordi DDR500-modulene vil koste omtrent dobbelt så mye som Kingstons DDR400-moduler av samme størrelse. Også DDR466-modulene vil være betydelig dyrere enn DDR400-modulene til Kingston.

Begge de to nye minnetypene vil kunne bestilles fra Kingstons nettsted så snart de er blitt offisielt lansert. Men kun i begrensede mengder.

;