KISS!

Et godt gammelt prinsipp kalles KISS, eller "keep it simple, stupid!" Dagbladet har tatt oppfordringen på alvor og kjører like godt en handle-løsning uten betalingssystem. Heia, gutter!

Et godt gammelt prinsipp kalles KISS, eller "keep it simple, stupid!" Dagbladet har tatt oppfordringen på alvor og kjører like godt en handle-løsning uten betalingssystem. Heia, gutter!

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er i hvert fall grundig lei av hele debatten om betalingssystemer på Internett. SET-standarden som aldri ser ut til å innfri forventningene, de sikre serverne som aldri blir sikre nok, kredittkort-selskapene som prøver å nagle markedet og mikrotransaksjonene som aldri blir noen realitet. Det er mye skrik og lite ull, spør du meg!

Så hvorfor ikke gjøre det enkelt?

Hvis jeg vil kjøpe meg en vaskemaskin, kan jeg plukke opp telefonen og bestille den levert på døren. Regningen gjør jeg opp kontant, eller jeg får en innbetalingsblankett med varen. Det samme kan jeg gjøre hvis jeg vil ha en ny jakke. Postordreselskapene sitter klare med brevspretterne, telefonene og faxblankettene sine. Det er bare å sende inn bestillingen, så får du varene i postoppkrav.

Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor det absolutt skal gjøres så mye vanskeligere på nett. Selv om jeg bestiller per telefon, så behøver jeg jo ikke å betale per telefon. Men når det gjelder Internett, skal absolutt bestilling og betaling skje over samme medium.

Dette er en gordisk knute som Dagbladet elegant har hugget over. I deres samarbeid med Haugen Bok gjøres det short and sweet: Send inn bestillingen per Internett, så får du boken i posten - til og med portofritt. Innbetalingskortet ligger i pakken, og du betaler innen tidsfristen.

Så enkelt kan det altså gjøres.

Så jeg sender et stort KISS både til sunnmørs-kremmerne i Haugen Bok og til redaktør i Dagbladet: på nettet, eks med-stjernestreifer Arne Krumsvik og hans kolleger.

- Hørte jeg "Dagbladet - alltid foran" ..?

Til toppen