Kjetil Faye Lund presses til å ordne opp

Kjetil Faye Lund, sjefen for ungdomsselskapene Produksjonsbyrået, Jacobsen & Lund og WeeGee Graphics, lover nå å ordne opp i forholdet til fetterne Herding og Mediefabrikken. Etter kollapsen i samarbeidet med fetterne, har kreditorene stått i kø for å drive inn pengene sine.

Kjetil Faye Lund, sjefen for ungdomsselskapene Produksjonsbyrået, Jacobsen & Lund og WeeGee Graphics, lover nå å ordne opp i forholdet til fetterne Herding og Mediefabrikken. Etter kollapsen i samarbeidet med fetterne, har kreditorene stått i kø for å drive inn pengene sine.

- Jeg har snakket både med de tidligere ansatte i WeeGee Graphics og Herdingfetterne i dag. Vi skal nå prøve å løse disse problemene, sier Kjetil Faye Lund til digi.

- Meldingen fra Faye Lund kom fem over tolv for oss, sier styremedlem i Mediefabrikken, Bjørn H. Herding.

- Konkursbegjæringen ligger klar, og vi ville ha sendt den hvis ikke Faye Lund hadde ringt oss for å ordne opp i forholdene, sier han. Tidligere i uken unngikk Faye Lund såvidt behandling i skifteretten etter at en annen kreditor hadde fulgt opp en ubetalt faktura på 50.000 kroner.

Sammen med fetteren Henning H. Herding, startet Bjørn Herding Mediefabrikken i november i fjor. Idéen var å stable på beina et prosjekt av aviser, blader og internettmagasiner rettet mot ungdom. Kjetil Faye Lund ble hanket inn som samarbeidpartner på grunn av rollen som spydspiss for de tre ungdommelige selskapene Produksjonsbyrået, Jacobsen & Lund og WeeGee Graphics.

Tre måneder senere havarerte samarbeidet fullstendig. Faye Lund trakk seg ut med øyeblikkelig virkning med begrunnelsen at det lå for lite penger i prosjektet, ifølge Dagens Næringsliv.

Selv sier han til digi at det var opprør blant de andre aksjonærene i WeeGee Graphics og Jacobsen & Lund som var grunnen til at de trakk seg ut.

- Disse hadde uten at jeg visste det hatt samtaler med en annen investor. Jeg ble som styreformann i selskapet bedt om å kutte videre samarbeid med Herdingfetterne, sier Faye Lund i dag..

Bjørn og Henning H. Herding reagerte sterkt på avgangen og truet med søksmål på grunn av "uprofesjonell og umoden oppførsel", ifølge Dagens Næringsliv..

- I forbindelse med at Faye Lund trakk seg ut av Mediefabrikken, brøt han alle skriftlige avtaler med oss, sier Bjørn Herding.

- I utgangspunktet kom han for å få hjelp. Han lånte til sammen 300.000 kroner av meg personlig for i det hele tatt å kunne lønne sine ansatte. Ingen av disse pengene har jeg noen gang fått igjen, sier en forbannet Bjørn Herding til digi.

Advokat Ole G. Klevan, som representerer Herdingfetterne og selv er styreformann i Mediefabrikken, sier han til nå har rådet klientene sine å forfølge denne saken rettslig.

- Det verste er at ikke det private lånet til Bjørn Herding ble løst inn. Når Faye Lund velger å gå ut av firmaet, forventer man ihvertfall at han gjør opp for seg og betaler gjelden sin, sier advokat Klevan som til daglig jobber hos advokatfirmaet Schjødt.

- Det har gått rimelig varmt for seg alle veier, ja, sier Kjetil Faye Lund til digi.

- Jeg har brukt lang tid på å få de andre ansatte i WeeGee Graphics i tale. Men nå har vi sammen bestemt oss for å sette opp en nedbetalingsplan for å tilbakebetale de 300.000 til Bjørn Herding, sier Faye Lund. Han mener at de pengene ble lånt av samtlige 10 aksjonærer i WeeGee Graphics og Jacobsen & Lund..

- I tillegg har jeg snakket med Henning Herding. Vi skal ha et møte neste uke for å prøve å rette opp forholdet og gjør oss ferdig med tingene. Så kan vi jobbe med hvert vårt i fremtiden, sier han.

Et av samtaleemnene blir nok garantert det faktum at Kjetil Faye Lund har solgt rettighetene til nettmagasinet Hello til sin nye arbeidsgiver, Grape Publishing, for 175.000 kroner.

I tillegg sier Faye Lund at han har brukt tre måneder på å utvikle webutgavene av Ultrasport, snøbrettmagasinet Fjøl og SalgsCompagniet uten å ha fått betalt for det. Dessuten påstår han at Henning Herding skal ha kopiert de tre nettstedene over på Riksnetts server.

- Dette arbeidet ble utført til punkt og prikke. Det er soleklart at vi på vår side skal ha oppgjør for disse avanserte webapplikasjonene. Det er noe av dette vi skal avklare til uken, sier Faye Lund.

Herdingfetterne mener på sin side at kravet fra Faye Lund på nærmere en halv million kroner for betaling av webutvikling og de andre påstandene er det reneste vås. De viser blant annet til at det er Faye Lund som skylder dem penger og at en rekke andre kreditorer står i kø for å drive inn de økonomiske kravene sine.

Til toppen