Kjøp musikk over nettet i mai

Internett-leverandøren Tiscali lover nå at norske kunder skal få kjøpe musikk over nettet fra Kylie Minogue og mange andre kjente artister.

Internett-leverandøren Tiscali lover nå at norske kunder skal få kjøpe musikk over nettet fra Kylie Minogue og mange andre kjente artister.

I USA har de første tjenestene for å kjøpe musikk over nettet åpnet, men europeiske brukere må fortsatt vente. For førstemann ut, den store Internett-leverandøren Tiscali er forsinket.

Platebransjen kjemper en desperat kamp mot piratkopiering og har vært kritisert for å tenke gammeldags og verne salget av CD-plater. Men Tiscali og plateselskapene i samarbeidet møter denne kritikken ved å lansere en rekke nye typer abonnementer for musikk.

Tiscali lovet i november å lansere en tjeneste i løpet av desember, men intet kom.
- Det er ikke teknikken, men jussen det står på, forteller Michael Østgaard, salg og markedssjef i Ticsali Norge til digi.no. Det har tatt tid å utrede copyright-lovverket, men nå er vi klare og åpner for engelske brukere i løpet av en uke.

Foreløpig har ingen leverandører sagt noe om en norsk tjeneste, men nå lover Østgaard at også norske brukere skal kunne kjøpe musikk. I motsetning til enkelte andre initativ er Tiscalis ikke bundet til et eller to selskaper.

Tiscalis nettbutikk vil samle et solid knippe med musikkforlag. Artistene til de to gigantene BMG og EMI samt de mindre selskapene Telstar, Mushroom, Realworld Records og V2 skal delta.

Nettbutikken skal bruke teknologi fra OD2 (deleid av Peter Gabriel) og Microsoft for å sikre at bare de som betaler får høre på.

- Vi skal åpne en norsk tjeneste i løpet av april eller begynnelsen av mai. Alt er ikke avklart, men trolig blir dette bare en tjeneste for våre kunder. Disse vil kunne kjøpe tilgang til hele hitlisten for en fast sum i måneden eller kjøpe enkelt-låter til stykkpris, forteller han.

Betaling vil sannsynligvis skje som et tillegg til regningen kundene får fra Tiscali. Det er ikke bestemt om tjenesten skal drives fra en server i Norge eller en fellesserver på kontinentet med norsk forside.

Østgaard vil ikke fortelle nøyaktig hvor mange kunder selskapet har i Norge, men forteller at det ligger mellom 50 og 100.000 privat- og bedriftskunder.

Til toppen