RESULTATERFINANS

Kjøper opp PGP

Network Associates, tidligere kjent som McAfee, har bestemt seg for å kjøpe opp krypteringspionéren PGP.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 1997 - 17:37

Ifølge Wall Street Journal har Network Associates sagt seg enige i å betale 36 millioner dollar for Pretty Good Privacy Inc. i tillegg til å ta over det lille selskapets gjeld.

Network Associates opplyser til Wall Street Journal at kjøpet av PGP vil hjelpe selskapets utvidelse mot markedet vedrørende sikkerhet for datanettverk. Network Associates fikk sitt nye navn mandag denne uken da McAfees overtakelse av Network General ble fullført. McAfee har i lengre tid vært blant de ledende i å tilby programvare for virusbeskyttelse og sikring av bedriftsnettverk.

PGP selger krypteringsprogramvare for å beskytte elektronisk post og andre datamaskinfiler mot innsyn og forkludringer.

Selskapet ble kjent da dets grunnlegger, Philip Zimmermann, kom i fokus for en etterforskning igangsatt av det amerikanske justisdepartementet. Årsaken var at Zimmermann på begynnelse av 90-tallet begynte å distribuere gratis krypteringsprogramvare på verdensbasis via Internett. Etterforskningen om påstått ulovlig eksport av krypteringsteknologi ble avsluttet i fjor, og PGP begynte å markedsføre programvaren overfor bedrifter. Det er idag omkring fire millioner brukere av PGP krypteringsprogramvare.

Transaksjonen ventes å bli avsluttet den 15. desember.

Bill Larson, formann og administrerende direktør for Network Associates, sier til Wall Street Journal at han venter en eksplosiv vekst i markedet for krypteringsprogramvare i 1999 ettersom stadig flere bedrifter ønsker å beskytte filer og data som sende gjennom kyberrommet.

- Det er et markedet med høy vekst, men det er også et veldig fragmentert marked, sier Mary McCaffrey analytiker ved BT Alex. Brown, til Wall Street Journal.

- Det er et marked som har stort behov for konsolidering. Dette er fordi det er alt for mange involverte til at små firmaer som PGP vil oppnå noen særlig vekst på egenhånd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.